Productie-detail

Ik ben een konijn, Gouden Blokboek

Ik ben een konijn, Gouden Blokboek

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bekijk en beleef de wonderen van de natuur vanuit de ogen van konijn Nicolaas.

Ole Risom. Rubinstein. Prentenboek. ?9,95. 9789047615477. 24. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Dieren, seizoenen, natuur
  • Levendige illustraties
  • Gouden Boekje

Beschrijving inhoud

In het Gouden Boekje Ik ben een konijn neemt konijn Nicolaas je mee naar de wonderlijke wereld waarin hij leeft. Een wereld waarin hij geniet van het spelen met de vlinders om hem heen, waarin hij vol verwondering kijkt naar de zaadjes van de paardenbloem die hij in de lucht blaast en waarin hij met verbazing ziet hoe allerlei dieren zich uiteindelijk klaarmaken voor de winter. Konijn Nicolaas heeft genoten van het voorbij zien komen van alle seizoenen en valt dan – al dromend over het nieuwe jaar dat in het vooruitzicht ligt – in een diepe slaap.

Dit boekje is er één van de nog steeds groeiende serie Gouden Boekjes van uitgeverij Rubinstein. Het is een groot langwerpig blokboek met kartonnen bladzijdes en een Nederlandse uitgave van een boekje dat in Amerika al sinds 1963 populair is. Hierdoor oogt het een beetje ouderwets, maar de licht glanzende bladzijdes, gladde textuur en sprekende kleuren zullen zowel een jong als een wat ouder publiek aanspreken. De prenten zijn levendig geschilderd, vullen de gehele bladzijde en nemen je mee naar een andere wereld, waarin de natuur en de schoonheid daarvan een hoofdrol speelt.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het gouden boekje Ik ben een konijn aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich vol verwondering laten meenemen in de wereld van konijn Nicolaas en kennis maken met zijn dagelijkse bezigheden. Het gedrag van dit konijn weerspiegelt dat van een kind in bovenstaande leeftijdsfase, waardoor het boek bij deze kinderen veel herkenning zal oproepen.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Slaap Lekker Circus

Slaap Lekker Circus

Slaap Lekker Circus

Meer weten...

Website 2+ JR

nijntje

nijntje

nijntje

Meer weten...

Boek 2+ JR

Woorden

Woorden

Woorden

Meer weten...