Productie-detail

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Sta jij wel eens stil bij jouw talent of dat van anderen? In dit boek kun je er alles over lezen.

Luk Dewulf Brunhilde Borms. Lannoo. Leesboek, kijk-en-zoekboek, stripboek, doeboek. 16,99. 9789401446921 . 80. 2017.

Kenmerken

  • Leesboek, kijk- en zoekboek, stripboek, doeboek
  • Talenten, spelprogramma

Beschrijving inhoud

Het boek Iedereen talent! vertelt het verhaal over een talentvolle groep 6 die deelneemt aan een spelprogramma. Enkele weken volgt de cameraploeg hen op schooldagen, klasuitstappen en feestjes. Deze brengt alle diverse talenten van de leerlingen zo goed mogelijk in beeld. De professor die meereist voorziet alle gebeurtenissen van interessante wetenswaardigheden. Zijn de talenten van de leerlingen uiteindelijk bijzonder genoeg en gaan zij er met de prijs vandoor?

Zodra je het boek openslaat zie je rijen vol poppetjes op het schutblad, die stuk voor stuk een ander talent vertolken. Deze zetten de toon voor de rest van het boek, dat zeer toegankelijk en grappig is geschreven. Naast de verhaallijn, is het ook deels een kijk-en-zoekboek, een stripboek en een doeboek. Het geeft inzicht in de gedachtes van jezelf of van een ander. Daarnaast brengt het gesprekken tussen kinderen en volwassenen op gang. Woorden als ‘gestyled’, ‘kick’ en ‘bucketlist’ geven het boek een eigentijdse stempel.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek Iedereen talent! aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Rond deze leeftijd raken kinderen zich steeds meer bewust van hun sterke en minder sterke kanten. Dit kan soms voor wat twijfel en onzekerheid zorgen. Een boek als dit benadrukt de positieve kant, waardoor kinderen het leven sneller met een positieve blik tegemoet zullen gaan.

Mening recensent

Op wie lijk jij? Waarin herken jij jezelf? Moet je alleen maar doen waar je goed in bent? En kun jij het talent van iemand anders benoemen? Vragen als deze komen naar boven zodra ik het boek opensla. Het boek probeert bewustwording te creëren bij kinderen rondom het onderwerp talentontwikkeling. Toch is het boek niet alleen serieus. Het is ook erg komisch geschreven. De ietwat dommige cameraploeg en de wijze professor bezorgen de lezer nieuwe inzichten. Zo is talent geen wedstrijd en gaat het niet over de beste zijn.

De leerlingen uit mijn groep 5 verbaasden zich over de vele verschillende soorten talenten. Ze omschreven het boek als ‘super leuk’ en ‘grappig’, maar ergens vonden ze het ook wat raar. ‘Hoe kan die gewone groep 6 nu winnen?’, vroeg een van de leerlingen zich tijdens het lezen af.

De talenten die worden benoemd zijn, zoals eerder werd opgemerkt, erg uiteenlopend. Het zijn veelal dingen waar niet of nauwelijks bij wordt stilgestaan, maar die onmiskenbaar en erg waardevol zijn. De complimentjes vliegen je dan ook om de oren. Het is voor kinderen én volwassenen een feest van herkenning!

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn.

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

ZappSport

ZappSport

ZappSport

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Zapp Skills

Zapp Skills

Zapp Skills

Meer weten...

App 8-11 JR

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren