Productie-detail

Iedereen gaapt

Iedereen gaapt

Boek VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De dieren zijn moe. Ze gapen. Is het misschien tijd om te gaan slapen?

Anita Bijsterbosch. Clavis. Prentenboek. ?14,95. 9789044823417. 2015.

Kenmerken

  • Prentenboek 
  • Dagelijks leven 
  • Eenvoudig taalgebruik 
  • Pasteltinten 

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Iedereen gaapt neemt je mee naar het einde van de dag. De dieren zijn moe. Weet jij waaraan je dat kunt zien? Klap het flapje van de mond van ieder dier maar eens open. Je ziet het poesje, de slang en het wasbeertje gapen. Ze zijn moe. Het is bedtijd. En jij, ben jij ook moe?

De illustraties in dit prentenboek hebben hele zachte en rustige pasteltinten. De flapjes die open geklapt kunnen worden geven de afbeelding een driedimensionale indruk. Zij zorgen voor een grappige twist in het verhaal, omdat je in de bek van het dier kunt kijken wanneer hij gaapt. Het taalgebruik is zeer eenvoudig. Belangrijke woorden in de tekst zijn cursief of dikgedrukt en het lettertype is groot. Het verhaal is door de vragen die worden gesteld interactief. Het nodigt uit om te praten over het dagelijks leven en om verschillen te benoemen tussen de dieren. Zoals de vorm van de tong of het aantal tanden.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek Iedereen gaapt aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 1 jaar. Voor kinderen in deze leeftijd is het uitnodigend om de flapjes in het boek open te klappen en te ontdekken wat er achter verstopt zit. Het verhaal sluit goed aan bij het onderwerp ‘naar bed gaan’ en is zeer geschikt om voor te lezen vlak voor het slapen gaan.

Mening recensent

Ik heb vol verwondering dit boek gelezen. Het sluit naar mijn mening perfect aan bij de belevingswereld van de allerkleinsten onder ons. Zij zullen met veel plezier ontdekken welke betekenis schuilt achter het woord ‘gapen’. Door de zachte en uitnodigende uitstraling van het boek zullen jonge kinderen hier denk ik graag uit worden voor gelezen.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 1+ JR

nijntje en haar vriendjes

nijntje en haar vriendjes

nijntje en haar vriendjes

Meer weten...

Boek 1+ JR

Het Zandkasteel - Wat hoor je?

Het Zandkasteel - Wat hoor je?

Het Zandkasteel - Wat hoor je?

Meer weten...

Boek 1+ JR

Waar is Dribbel?

Waar is Dribbel?

Waar is Dribbel?

Meer weten...