Productie-detail

iDinosaurus

iDinosaurus

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Breng de dinosaurussen in het boek tot leven met je smartphone of tablet en lees meer over hoe ze vroeger leefden.

Carlton Books. Carlton Books. Tirion Uitgevers. Boek met Augmented Reality. ?12,95. 9789052109145. 30. 2013.
: Wilma Paalman.

Beschrijving inhoud

'iDinosaurus' is een boek met Augmented Reality. Dit houdt in dat met een smartphone of tablet bepaalde dingen tot leven gewekt kunnen worden. Hiervoor moet een speciale app op het apparaat worden geïnstalleerd. Het boek gaat over de periode van 250 tot 65 miljoen jaar geleden, toen dinosaurussen nog leefden. Op 4 bladzijden staan speciale gele vakjes. Waneer hier met een smartphone of tablet overheen gegaan wordt, verschijnt er een interactief beeld. Verder is er veel informatie te lezen over dinosaurussen. Bijvoorbeeld hoe ze leefden, hoeveel kracht ze hadden en wanneer ze zijn uitgestorven.

De woordkeuze in het boek is soms ingewikkeld voor kinderen. Voorbeelden van moeilijke zinnen zijn: 'Door het ontbreken van waterbarrières konden de dieren en planten zich over heel Pangea verspreiden.' of 'Aanvankelijk werd gedacht dat hij zich van hooggelegen klippen liet vallen en alleen zwevend kon vliegen.' Hierdoor hebben kinderen soms de hulp van een ouder nodig om de tekst te begrijpen. Het interactieve gedeelte met de smartphone of tablet spreekt kinderen aan. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld een dinosaurus door de kamer laten lopen of vliegen. De besturing van de bijbehorende app is gemakkelijk. Wanneer deze wordt opgestart opent er een beeld met drie opties. Als eerste staat er 'neem het boek'. Wanneer hierop geklikt wordt kan het boek gekocht worden. Ook is hier de keuze om eerst een pagina uit te printen om het boek uit te proberen. Bij het tweede pictogram in het beginscherm staat 'zo werkt het'. Hier is meer uitleg over de besturing van de app te vinden. Door op start te klikken begint de app. Hiermee scan je over de speciale gele vakjes. Zo wordt het interactieve gedeelte gestart. Op deze manier verschijnt er een dinosaurus op het scherm. Kinderen kunnen het geluid van de dinosaurus horen, de dinosaurus bewegen of een foto van het scherm maken. Deze foto kan opgeslagen of via mail verzonden worden. De pictogrammen in het boek zijn hetzelfde als die op het scherm van het apparaat. In het boek staat duidelijk uitgelegd wat kinderen in het scherm kunnen doen. Het boek is mooi vormgegeven en het onderwerp zal veel kinderen aanspreken.

Leeftijdsadvies

'iDinosaurus' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen van deze leeftijd zijn erg nieuwsgierig en willen meer informatie weten over moeilijkere onderwerpen. Negenjarigen hebben steeds meer behoefte aan realistische media. Dit boek geeft ze een kijk op hoe de wereld er vroeger uitzag. Hierdoor sluit het goed aan bij hun informatiebehoefte. Door de interactieve beelden worden ze meer bij het boek betrokken. Doordat het boek uniek en vernieuwend is, zijn kinderen benieuwd naar de inhoud ervan. Ook jongere kinderen zullen aangesproken worden door de Augmented Reality. Wel moet er op gelet worden dat zij het geluid dat de dinosaurus maakt eng kunnen vinden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Meer weten...

Boek 9+ JR

Scrooge, een kerstvertelling

Scrooge, een kerstvertelling

Scrooge, een kerstvertelling

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Dance Academy

Dance Academy

Dance Academy

Meer weten...