Productie-detail

Hotel de grote L

Hotel de grote L

Boek VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Als de vader van de dertienjarige Kos een hartaanval krijgt, moet hij samen met zijn drie zusjes het Hotel runnen. Hoe gaan ze dat nu weer doen?

Sjoerd Kuyper . Lemniscaat. Leesboek . 13, 95 . 9789047705420. 228. 2014.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Zomervakantie
  • Verliefdheid
  • Leven en dood
  • Een boek van Sjoerd Kuyper

Recensie

In het Boek Hotel de grote L vertelt de dertienjarige Kos over de meest bizarre periode in zijn leven. Zijn moeder is drie jaar geleden overleden en zijn vader krijgt, net op het moment dat Kos het winnende doelpunt maakt in de voetbalwedstrijd, een hartaanval. Zijn vader heeft een hotel en als hij in het ziekenhuis ligt dreigt het in het hotel behoorlijk in de soep te lopen. Aan Kos en zijn drie zusjes de taak om het hotel draaiende te houden. Hoe krijgt Kos de meisjes zo ver dat ze doen wat hij wil? En hoe komt het toch dat ze het steeds weer voor elkaar krijgen om precies te doen wat Kos niet wil? Dan blijkt dat de vader van Kos grote schulden heeft. Hoe moeten ze dit nu weer oplossen?

Hotel de Grote L is een leesboek met een harde kaft. Het verhaal wordt verteld vanuit twee ik-perspectieven: van Kos en van het meisje Isabel. Isabel is, volgens Kos, het mooiste meisje in het helaal. Isabel is smoorverliefd op Kos. Maar dit weten ze niet van elkaar. Zij vertellen beide vanuit hun perspectief en dit loopt gedurend het boek door elkaar. Dit zorgt soms voor grappige situaties. Het boek is opgedeeld in 23 hoofdstukken. Er zijn geen afbeeldingen en het niveau is AVI-plus. Er komen verschillende serieuse onderwerpen aan bod. Zo wordt er serieus nagedacht over leven en dood, verliefdheid en schulden.

Leeftijdsadvies

Hotel de grote L is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Kinderen van 11 lezen graag over personen die even oud of ouder zijn. Kos is 13 jaar en krijgt te maken met verschillende onderwerpen zoals verliefdheid. Kinderen van 11 jaar en ouder lezen graag over serieuzere onderwerpen. Zij lezen graag over ongeloste vragen en gedachten van personen uit dit boek. Voor zowel jongens als meisjes zitten er elementen in dit boek die hen aanspreekt. Voor jongens is dit bijvoorbeeld het sportelement, voor meisjes is dit de zielige kant van het verhaal. Dit boek leest voor elfjarigen gemakkelijk weg, bijvoorbeeld in de vakantie.

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

De Dokter Corrie Show

De Dokter Corrie Show

De Dokter Corrie Show

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Alex FM

Alex FM

Alex FM

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Dus ik ben JR.

Dus ik ben JR.

Dus ik ben JR.

Meer weten...