Productie-detail

hoi-hoi wat fijn

hoi-hoi wat fijn

Boek VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Lees je kind voor over nijntje en haar vriendjes en vele andere bekende figuren.

Diverse auteurs. Diverse illustratoren. Mercis Publishing bv. Voorleesboek. ?24,95. 9789056476205. 240. 2015.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • nijntje en andere bekende figuren
  • Kijk- en zoekplaten
  • Kleurrijk

Beschrijving inhoud

hoi-hoi wat fijn is een voorleesbundel voor peuters ter ere van nijntjes zestigste verjaardag. In deze bundel zijn veel verschillende verhalen, kijkplaten en versjes te vinden van nijntje haar vrienden en de persoonlijke favorieten van Dick Bruna. 

Het boek is vierkant en vrij dik, maar ligt lekker in de hand voor tijdens het voorlezen. Bekende figuren komen voorbij zoals Jip en Janneke, Kikker, Dikkie Dik en natuurlijk nijntje zelf. Maar ook minder bekende verhalen komen voor in deze feestelijke bundel. De bundel bevat veel vrolijke en kleurrijke illustraties. De hoeveelheid tekst hangt van het verhaal af, soms zijn het maar een paar regels, soms een hele bladzijde. En soms is er helemaal geen tekst, maar een kijkplaat die de hele bladzijde vult. De vormgeving van de bundel zelf is in nijntje-stijl (het is uitgegeven door Mercis, de nijntje-uitgeverij). De verhalen zelf zijn in hun eigen stijl gebleven.

Leeftijdsadvies

Dit voorleesboek is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Vanaf deze leeftijd vinden kinderen het fijn voorgelezen te worden. De korte verhaaltjes met grote illustraties zijn al geschikt voor deze leeftijd. Elk verhaal verschilt in lengte en onderwerp en zo is er ook voor oudere kinderen in de peuterfase een geschikt verhaal. Het boek blijft boeiend doordat elk verhaal er anders uitziet. Door de kijkplaten die de verhalen afwisselen luistert het kind niet alleen passief, maar kan het ook actief kijken.

Mening recensent

hoi-hoi wat fijn is een geweldig voorleesboek voor peuters! Het boek is erg divers. De verhalen verschillen in lengte en daarnaast zijn er ook versjes en kijk- en zoekplaten. Elke ouder zou dit boek eigenlijk in huis moeten hebben.

 

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 1+ JR

Kikker is jarig

Kikker is jarig

Kikker is jarig

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

Kinderen en huisdieren

Kinderen en huisdieren

Kinderen en huisdieren

Meer weten...

Boek 1+ JR

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg

Meer weten...