Productie-detail

Hoera, ik ga naar groep 1

Hoera, ik ga naar groep 1

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Daan gaat voor het eerst naar school, maar vindt dat wel erg spannend, want wat gaat er allemaal gebeuren?

Marianne Busser & Ron Schröder. Marijke Duffhaus. The House of Books. Voorleesboek. ?12,95. 9789044333800. 40. 2002.

Beschrijving inhoud

Daan ligt in zijn bed maar kan niet slapen. Hij gaat namelijk voor het eerst naar school en vindt dat heel erg spannend. Als Daan eenmaal op school is, zie je Daan kennismaken met zijn klasgenoten en de belangrijkste activiteiten die plaatsvinden in de kleuterklas (kringgesprek, zingen, gymen, werkjes maken, buiten spelen etc.). Ook is er aandacht voor emotionele gebeurtenissen zoals in je broek plassen, je hoofd stoten of ruzie. Aan het einde van de dag wordt Daan opgehaald door zijn moeder en jongere zusje. Daan heeft het fantastisch gehad op school en vertelt dit ook aan oma via de telefoon. 's Avonds kan hij eigenlijk niet slapen, zo zin heeft hij weer om naar school te gaan!

Hoera, ik ga naar groep 1 is een vierkant prentenboek met een omslag van stevig karton. De prenten zijn geplaatst per bladzijde en illustreren een van activiteiten die wordt beschreven in het verhaal, bijvoorbeeld het verschonen van een broek of het kleien. De prenten zijn geschilderd en bevat veel kleur. De kleuren vullen de lijnen soms niet of vloeien soms langs de lijnen waardoor er een zacht waterig effect ontstaat. De teksten zijn op rijm volgens het abcb-schema. Het zijn korte teksten en meestal staan er 7 setjes van 4 regels verdeelt over 2 bladzijdes.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen rondom 4 jaar die zelf ook bijna naar school gaan. Dit is een ingrijpende en spannend gebeurtenis. Op deze manier kunnen ze kennismaken wat er allemaal op school gebeurt en hoe de juf/meester is. Hun onzekerheid kan op via het boek eventueel weggenomen worden. Het enige dat ontbreekt in het verhaal, is hoe Daan naar school wordt gebracht, hij is ineens op school. Deze sprong in de tijd begrijpt een kind vanaf 4 jaar. Ook kunnen zij de langere teksten in het prentenboek aan, niet elke activiteit hoeft met een illustratie te worden ondersteund. Toch houden zij nog steeds van een veilige terugkeer van de hoofdpersoon zoals Daan die uiteindelijk blij en tevreden weer in zijn bed ligt.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

Meer weten...

Boek 4+ JR

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Jack de Aap

Jack de Aap

Jack de Aap

Meer weten...