Productie-detail

Hoera, ik ga naar de speelzaal!

Hoera, ik ga naar de speelzaal!

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Daan gaat voor het eerst naar de speelzaal. Dit vindt hij best wel spannend! Wat zal hij allemaal meemaken?

Marianne Busser & Ron Schröder. Marijke Duffhaus. The House of Books. Prentenboek. ?9,95. 9789044302516. 33. 2001.

Beschrijving inhoud

Daan gaat voor het eerst naar de speelzaal. Als Daan hij daar aankomt, vindt hij het toch allemaal wel erg spannend. In de loop van het verhaal leert Daan wat er allemaal bij de speelzaal gebeurt; spelen met allerlei soorten speelgoed, knutselen, ruzies en nieuwe vriendjes maken. Uiteindelijk vindt hij het niet eng meer en gaat hij heel graag naar de speelzaal. Hij helpt zelfs een nieuw meisje als zij het erg spannend vindt. Als hij ‘s avonds weer veilig in zijn eigen bed ligt, droomt hij over zijn nieuwe vriendinnetje.

Hoera, ik ga naar de speelzaal is een rechthoekig prentenboek met een stevige kaft. Elke bladzijde bevat één of meerdere illustraties. Deze sluiten aan op de gebeurtenissen die Daan meemaakt. De prenten zijn geschilderd en kleurrijk. De kleuren vallen soms buiten de lijnen, waardoor een waterig effect ontstaat. Per bladzijde staan er meestal 2 stukjes tekst van 4 regels. Deze regels rijmen volgens het abcb-schema.

Leeftijdsadvies

Hoera, ik ga naar de speelzaal is geschikt voor kinderen vanaf ruim 2 jaar die zelf ook bijna naar de speelzaal gaan. Kinderen van deze leeftijd kunnen vast kennismaken met de activiteiten die op een speelzaal plaatsvinden. Ook laat het boek zien dat het vooral heel leuk is en ze niet bang hoeven te zijn als ze daar voor het eerst heen gaan. Kinderen vanaf 2 jaar zien de relatie tussen het verhaal en de afbeeldingen en begrijpen de handelingen die afgebeeld worden. Als Daan eenmaal gewend is, komt er een meisje dat hetzelfde als hij meemaakt en ook bij haar komt het goed. Deze herhaling maakt het boek geschikt voor jonge kinderen. Daan maakt echter wel een ontwikkeling door in het verhaal, wat voor kinderen van 2 jaar lastig kan zijn. Vanaf 3 jaar zullen kinderen dit wel begrijpen. Verder is de tekst op rijm ook geschikt voor kinderen op deze leeftijd. Daarnaast eindigt het boek met dat Daan weer veilig in zijn eigen bedje ligt, wat ook goed aansluit bij deze leeftijd.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

bijt-ie in je bil - De 25 meest gezongen crècheliedjes

bijt-ie in je bil - De 25 meest gezongen crècheliedjes

bijt-ie in je bil - De 25 meest gezongen crècheliedjes

Meer weten...

Boek 2+ JR

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Charlie en de cijfers

Charlie en de cijfers

Charlie en de cijfers

Meer weten...