Productie-detail

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Het boek ?Hoe werkt dat?? is voor nieuwsgierige kinderen die het leuk vinden om meer te weten over natuur en techniek.

Dorling Kindersley. Holkema & Warendorf. Informatief. € 20,-. 9789000355501. 192. 2017.

Beschrijving

Hoe werkt dat? is een boek dat is vormgegeven als een laptop. Zo sla je hem ook open. De onderwerpen gaan over hedendaagse technologie en zijn verdeeld over zeven thema’s: Spel, Bewegen, Bouwen, Energie, Leven, Toekomst en Tot slot. Elke ‘spread’ (twee pagina’s) beschrijft een techniek of gadget: wat het is, wat je er aan hebt en hoe het werkt. De lay-out is afwisselend: full color beelden en korte teksten met een steeds terugkomende alinea ‘zo werkt het’. Enkele voorbeelden van de hightech- ontwikkelingen die aan bod komen zijn: de 3D-pen, bio-bus, magisch spul (metaal – zo licht als een veertje), bionisch pak, The ocean cleanup project en onzichtbaar worden in de toekomst.

Oordeel

Dit boek is gemaakt voor nieuwsgierige kinderen die het leuk vinden om meer te weten over natuur en techniek. Maar dit boek is zo mooi en aantrekkelijk vormgegeven dat elk ander
kind nieuwsgierig raakt. De makers hebben rekening gehouden met de primaire belangstelling van kinderen. Zo is het eerste thema ‘spel’ met uitleg over de X-box, de smartwatch en de action camera. Het hoofdstuk ‘bewegen’ start met het hoverboard. Zo blijft het boek dicht bij de belevingswereld van een kind. Maar ook ingewikkelder onderwerpen zijn terug te vinden die zeker zo interessant zijn. Het hoofdstuk over bouwen laat prachtige projecten over de hele wereld zien, onder en boven de grond. En bij het thema ‘leven’ gaat het over de verbluffende vooruitgang van geneeskunde, maar ook over de achteruitgang van de aarde. Bovendien vind je in dit boek geen lappen tekst, maar korte teksten met indrukwekkend beeldmateriaal. Bij dergelijke onderwerpen ontkom je niet aan moeilijke woorden, maar een woordenlijst achterin geeft extra uitleg. Hoe werkt dat? is heerlijk om doorheen te bladeren en als naslagwerk te gebruiken. De vorm maakt het boek geschikt voor gebruik op de BSO: lang of even kort, alleen of samen wegdromen in de techniek die de wereld een beetje mooier maakt.

Leeftijdsadvies

Hoe werkt dat? is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids

Ned's Survival Gids

Meer weten...

App 8+ JR

Loox

Loox

TV & Film 8+ JR

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

De Brief voor de Koning

Meer weten...