Productie-detail

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Schrijf al je belevenissen van de vakantie op in het vakantiedagboek. Want, hoe overleef je zonder?

Francine Oomen. Querido . Doeboek. 6,95 . 80. 2013.

Kenmerken 

  • Doeboek
  • Zomervakantie 
  • Dagboek
  • Hoe Overleef ik-serie 
  • Meiden 

Recensie 

Hoe overleef ik…zonder mijn vakantiedagboek is een doeboek dat hoort bij de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen. In dit boek kan elke dag worden opgeschreven wat er in de vakantie is gebeurd. Er zitten speciale pagina’s in waar favoriete vakantiedrankjes en liedjes opgeschreven worden en de ultieme zomeroutfit kan worden getekend. Het boek bevat schets- en plakpagina’s en er is ruimte om adressen van vakantievriendjes in op te schrijven.

Hoe overleef ik.. zonder mijn vakantiedagboek is een boekje met papieren pagina’s en een slappe kaft. Elke pagina heeft dezelfde indeling met de volgende tussenkopjes: datum, we zijn vandaag in.., dit heb ik gedaan, het leukste was.., het stomste was.., mijn humeur en survivaltips voor mezelf. Deze dagboekpagina’s worden afgewisseld met pagina’s waar algemene vakantiezaken kunnen worden ingevuld, zoals het favoriete ijsje, drankje, liedje etc. Elke bladzijde heeft weer een andere vrolijke kleur. De bladzijden bevatten kleurrijke illustraties met spreekballonnetjes erbij. Deze illustraties bevatten veel humor. Zo is er bijvoorbeeld een afbeelding waar iemand op het strand dorst heeft. De ander zegt: “Jij wilde ergens heen waar het droog was”.  

Leeftijdsadvies

Hoe overleef ik..zonder mijn vakantiedagboek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen van deze leeftijd zijn in staat om dingen op te schrijven over wat ze zelf hebben meegemaakt. Het boek bevat weinig tekst en veel illustraties, wat het aantrekkelijk maakt voor kinderen van deze leeftijd. Ook kunnen kinderen vanaf 7 jaar de korte, eenvoudige zinnen in het boek lezen. De thema’s in de boeken en films van de Hoe overleef ik-serie sluiten zullen ook kinderen vanaf 10 jaar aanspreken. Dit vakantiedagboek is daarom ook geschikt voor wat oudere kinderen, omdat zij de illustraties en manier van schrijven zullen herkennen uit de serie. Het bijhouden van een dagboek en het later kunnen delen met vakantievrienden spreekt hen aan. 

Jullie mening

Meer van Hoe overleef ik...?

Boek 10+ JR

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Meer weten...

Ook leuk

Game 7+ JR

Run Fun

Run Fun

Run Fun

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

De Leeuwenkoning 2: Simba's trots

Meer weten...

App 7+ JR

Gold Miner

Gold Miner

Gold Miner

Meer weten...