Productie-detail

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Boek VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Samen met kapitein Klots maken kinderen een spannende reis langs de achttien avontureneilanden.

Krista Izelaar. Michel Maas, Nicole van Moorsel en Patz van der Sloot. A.W. Bruna Uitgevers. Avonturenboek. ?19,95. 9789022959152. 144. 2009.

Beschrijving inhoud

Samen met kapitein Klots, die bang is voor water, en stoere scheepskat Gerrit gaan kinderen op avontuur. Met behulp van de windkaartjes en een zeekaart wordt er een route gemaakt langs achttien avontureneilanden. Elk eiland heeft zijn eigen avontuur en de route langs de eilanden is elke keer anders. Van elk eiland wordt een voorwerp meegenomen voor in de avonturenkoffer.

Aan het begin van het boek moeten de windkaartjes goed worden geschud. Op deze kaartjes staan windrichtingen. Het kaartje dat bovenop ligt is de richting waarin er gevaren wordt over de zeekaart. Net zolang tot er een eiland is bereikt. Van elk eiland staat er een avontuur in het boek geschreven. Door te bladeren naar het goede eiland kan het avontuur beginnen. 'Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte' is geschreven in de 'jij-vorm'. Hierdoor worden kinderen in het verhaal getrokken alsof ze het zelf beleven. Zo staat er bijvoorbeeld: "Je klimt razendsnel omhoog. De mannetjes komen achter je aan. Het zijn er wel honderd! Je klimt tot boven in de toren." Het verhaal bevat geen moeilijke woorden en geeft veel uitleg. In een van de avonturen zit een glasblazer. Er wordt dan uitgelegd wat een glasblazer doet. Elk avontuur begint met de aankomst op het eiland en eindigt met een versje. Dit versje is steeds hetzelfde waardoor kinderen hem kunnen onthouden en zelfs meezeggen. Ook zit er humor in het boek. Een snorkel heet bijvoorbeeld een snurkel. Deze maakt een snurkgeluid wanneer er onderwater door wordt geademd. Aan het eind van het boek staat de inhoud van de avonturenkoffer. Hierin zitten van elk eiland spullen die tijdens het avontuur zijn gevonden. De kinderen moeten nu het goede eiland noemen bij elk voorwerp. Hierdoor wordt het kind gestimuleerd om het verhaal goed in zich op te nemen en te onthouden.  

Leeftijdsadvies

'Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte' is geschikt als voorleesboek voor kinderen vanaf 6 jaar. De mooie tekeningen en de interactie spreken hen zeker aan. Het boek is erg leuk en spannend om te gebruiken als voorleesboek voor het slapengaan. Aan het eind van het gelezen verhaal trekt het kind een nieuw windkaartje voor de volgende dag. Hierdoor blijft het boek leven bij het kind en weet het al welk eiland er de volgende keer aan de beurt is. Kinderen van 8 jaar zijn in staat om het boek zelf te lezen. Ook zij zullen genieten van de avonturen die ze samen met kapitein Klots beleven. 


Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

UP

UP

Boek 6-10 JR

Kom je verdwalen

Kom je verdwalen

Kom je verdwalen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

Meer weten...