Productie-detail

Hoe Ida zich een hoedje schrok

Hoe Ida zich een hoedje schrok

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Als Ida oversteekt bij een zebrapad, schrikt ze zich een hoedje?

Nicolaas Matsier. Noƫlle Smit. Rubinstein. Voorleesboek. ?6,95. 9789047615149. 28. 2014.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • Schrikken, nijlpaard
  • Herhaling
  • Korte zinnen, geen moeilijke woorden
  • Felgekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Als Ida oversteekt bij het zebrapad, wordt ze nog net niet aangereden door een fietser. Ze schrikt zo, dat ze niks durft te zeggen. Als ze een beetje bekomen is van de schrik, voelt ze dat ze iets op haar hoofd heeft. Het is een hoedje. Die had ze nog niet toen ze van huis weg ging. Ze was zich een hoedje geschrokken, een heel leuk, roze hoedje. Als haar buurvrouw zegt dat ze ook wel zo’n leuk hoedje wil, krijgt Ida een idee. Zou ze aan meer van die leuke hoedjes kunnen komen?

Hoe Ida zich een hoedje schrok is een boekje dat bij de Gouden Boekjes-reeks hoort. Dat is te zien aan de gouden rand. Het is een dun vierkant boekje met een kartonnen omslag en papieren bladzijden. Op elke pagina is een grote prent te zien die aansluit op de enkele regels tekst. De prenten bevatten veel felle kleuren. Het taalgebruik van het verhaal is eenvoudig. De zinnen zijn kort en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Het verhaal bevat ook herhaling. Ida gaat namelijk steeds weer terug naar het zebrapad om aan nog meer hoedjes te komen. Het verhaal is chronologisch geschreven en heeft slechts één hoofdpersoon en vrijwel geen andere personen, waardoor het goed te begrijpen is voor jonge kinderen. De hoofdpersoon in het verhaal is Ida, een nijlpaard dat zich gedraagt als een mens: ze draagt kleding en kan praten.

Leeftijdsadvies

Hoe Ida zich een hoedje schrok is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het verhaal heeft één hoofdpersoon, waardoor het overzichtelijk is voor jonge kinderen. Kinderen van deze leeftijd luisteren graag naar verhalen over dieren die zich menselijk gedragen. Het verhaal is chronologisch opgebouwd en het taalgebruik is eenvouding. Hierdoor kunnen kinderen van deze leeftijd het verhaal goed begrijpen. Ook de herhaling in het verhaal maakt het geschikt voor jonge kinderen. Tot slot zijn de grote kleurrijke platen erg aantrekkelijk voor deze leeftijdsgroep.

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Casper & Lisa

Casper & Lisa

Casper & Lisa

Meer weten...

App 3+ JR

Lorax Garden

Lorax Garden

Lorax Garden

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Bertje Beer

Bertje Beer

Bertje Beer

Meer weten...