Productie-detail

Hier is de boze heks

Hier is de boze heks

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

In het bos wonen de haas, de eekhoorn en de egel. Maar zij zijn niet de enige bewoners van het bos. Ook de boze heks woont er...

Hanna Kraan. Rubinstein. Luisterboek. ?12,95. 9789047617563. 2014.

Kenmerken

  • Luisterboek
  • ± 2 uur
  • Selectie van verhalen
  • Heks, dieren
  • 2 cd’s

Beschrijving inhoud

In het luisterboek Hier is de boze heks wordt een selectie van alle boze heks-verhalen voorgelezen. In het bos wonen de haas, de eekhoorn en de egel. Maar zij zijn niet de enige bewoners van het bos. Ook de boze heks woont er. Soms is ze vriendelijk maar wanneer ze kwaad is tovert ze allerlei vervelende dingen. Gelukkig tovert ze het altijd terug wanneer ze weer blij is. In ieder verhaal maken de bewoners van het bos iets anders mee. Dit maakt het luisteren van het boek boeiend en leuk.

Het luisterboek wordt voorgelezen door Hanna Kraan. Hanna Kraan is tevens de schrijfster van de boze heks-boeken. Hanna heeft een heldere en fijne stem om naar te luisteren. Verder heeft ze een prettig en rustig spreektempo. Het verhaal bevat vier belangrijke personages. In haar stemgebruik hoor je verschil bij iedere personage. Dit maakt het makkelijk om te luisteren. Bij een luisterboek heb je immers niet de tijd om even terug te lezen wanneer je iets niet begrijpt. Alles moet in één keer duidelijk zijn. De vertelster weet dit op een aangename manier te doen. De totale luisterduur is ongeveer twee uur. Omdat het luisterboek uit allerlei losse verhaaltjes bestaat kun je er ook voor kiezen om deze verhaaltjes in een andere volgorde of op andere momenten te beluisteren.

Leeftijdsadvies

Het luisterboek Hier is de boze heks is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het boek sluit aan op de belevingswereld van deze kinderen omdat zij geïnteresseerd zijn in de fantasieverhalen. Fantasiefiguren zoals een heks en pratende dieren zijn voor deze kinderen erg interessant. Verder hebben kinderen van deze leeftijd vaak een korte spanningsboog. Met dit luisterboek heb je de mogelijkheid om slechts één verhaaltje te luisteren.

Mening recensent

Ik ken de boze heks-boeken als gewone leesboeken. Nooit eerder hoorde ik de verhalen in een luisterboek. Bij het lezen van de gewone boeken vond ik de plaatjes vaak iets toevoegen. Bij het beluisteren van het boek verbaasde ik mezelf erover hoe goed je zelf een verhaal kunt visualiseren zonder plaatjes. Dit komt mede door de heldere en fijne stem en het rustige spreektempo. Zelf vind ik de verhalen van de boze heks altijd ontzettend leuk. Dus ook in dit luisterboek!

 

ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Meer weten...

TV & Film 4-7 JR

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Meer weten...

Boek 4+ JR

De schatkist van Quentin Blake

De schatkist van Quentin Blake

De schatkist van Quentin Blake

Meer weten...