Productie-detail

Het wonder van de appel

Het wonder van de appel

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Het wonder van de appel is uitgeroepen tot de Sardes-Leespluim van de maand maart 2018. Over hoe een appel een boom wordt en weer een appel.

Hans-Christian Schmidt. Andreas NĂ©met. De Vier Windstreken. Prentenboek. ?12,95. 9789051165920. 10. 2017.

Beschrijving

Het wonder begint al op het omslag van dit stevige, kartonnen boek. Je trekt de rode inkeping uit en de mooie, rode blozende appel verandert in een appelklokhuis. Bij het omslaan naar de eerste pagina roteert de zon en schijnt dat het een lieve lust is terwijl de sneeuw op de takken van de boom ligt waar een meesje nieuwsgierig de wereld in kijkt. Dan wordt het lente, de bladeren vouwen zich open en er is al een roze aanzet van bloesem te zien. De meesjes beginnen het nestkastje te vullen met hun huisraad. De bloemknoppen barsten vervolgens open, wit-roze bloemen verschijnen. Je kunt er zelfs een uittrekken, alweer een wonder. De bijen doen dapper hun werk. Dan wordt het overduidelijk zomer. De eerste aanzet tot appelvorming is te zien. Er zit vast een meesje te broeden in het nestkastje. En kijk, er zit een schuifje op de pagina. OHHH, langzaam komt de mooie, rode appel tevoorschijn. Het is bijna jammer dat het herfst wordt en de appel uiteindelijk geplukt en gegeten kan worden. Echt een wonder.

Oordeel

Een mooi, duidelijk boek om met jonge en ook wat oudere kinderen te bekijken. De jongsten zijn waarschijnlijk vooral gefascineerd door het verschijnsel pop-up. Kleine vingertjes kunnen heel gemakkelijk de schuifjes uittrekken die stevig zijn verankerd in het dikke karton. Ook de oudere peuters en kleuters vinden dit nog mooi. Zij zullen al iets meer begrijpen van de gang van de seizoenen. En in alle seizoenen inzetbaar met bijvoorbeeld een seizoenstafel met bloesemtakken, appels, aanvullende prentenboeken, een nestkastje buiten en zaadballen voor de vogels. En het wonder komt ieder jaar weer terug.

Leeftijdsadvies

Het wonder van de appel is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 

Jullie mening

Ook leuk

App 2-6 JR

nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw

nijntje in de sneeuw

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

nijntjes avonturen: groot en klein

nijntjes avonturen: groot en klein

nijntjes avonturen: groot en klein

Meer weten...

App 2+ JR

Koekoek TV

Koekoek TV

Koekoek TV

Meer weten...