Productie-detail

Het sleutelkruid

Het sleutelkruid

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Koning Mansolein is erg ziek, alleen het sleutelkruid kan hem beter maken. Kunnen de dieren met hun verhalen het hart van de koning laten kloppen tot de wonderdokter terug is?

Paul Biegel. Harmen van Straaten. Lemniscaat. Leesboek . 15,95 . 9789025108496. 157. 2006.

Beschrijving inhoud

De klassieker ‘Het sleutelkruid’ van Paul Biegel vertelt het verhaal van de zieke koning Mansolein. De koning kan alleen beter worden van een medicijn: het sleutelkruid. Een wonderdokter gaat dagen op pad om aan dit medicijn te komen. Totdat de wonderdokter terug is moet het hart van de koning elke avond één keer goed kloppen. Tijdens de reis stuurt de wonderdokter iedere dag een dier dat hij tegenkomt naar het kasteel van de koning. De wonderdokter vraagt de dieren een verhaal aan de koning te vertellen. Op deze manier moet het hart van de koning lang genoeg blijven kloppen. Zal het de dieren lukken? En zijn er wel genoeg verhalen om de koning zo lang in leven te houden?

De schrijfstijl van de schrijver Paul Biegel is sprookjesachtig en bevat soms moeilijke woorden. Het boek bestaat uit een aantal losse verhalen, maar vormen samen een geheel. Pas aan het einde van het boek merk je dat alle losse dierenverhalen samen verweven zijn. De verhalen zijn fanatasierijk, soms vrolijk en soms droevig. Een voorbeeld van een verhaal is van een driekoppige draak. Deze draak vertelt hoe een heks hem meer dan honderd jaar gevangen hield. In het boek staan zwart/wit tekeningen. ‘Het sleutelkruid’ is in 1964 geschreven door Paul Biegel. Een jaar later, in 1965, werd het boek uitgeroepen tot Kinderboek van het Jaar.   

Leeftijdsadvies 

Qua leef- en belevingswereld is het boek ‘Het sleutelkruid’ geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. In het boek staan samengestelde zinnen. Kinderen van deze leeftijd zijn in staat op de samengestelde zinnen te lezen en begrijpen. Verder zullen zij de verschillende verhaallijnen in het boek gemakkelijk als één zien. Het boek kan aan jongere kinderen voorgelezen worden. Ook ouders zullen deze klassieker waarderen door de sprookjesachtige schrijfstijl van de schrijver.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10-13 JR

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Meer weten...

App 10+ JR

Move a Lot

Move a Lot

Move a Lot

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Big Miracle

Big Miracle

Big Miracle

Meer weten...