Productie-detail

Het officiële ScratchJr-boek

Het officiële ScratchJr-boek

Boek VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Wil je aan de slag met ScratchJr, maar geen idee waar te beginnen? Gebruik dan Het officiële ScratchJr-boek.

Marina Umaschi Bers en Mitchel Resnick. Studio Jan de Boer. Uitgeverij Nieuwezijds. Doeboek, informatief. ?18,95. 9789057124716. 160. 2015.

Kenmerken

  • Handboek, informatief
  • Scratch
  • Programmeren

Beschrijving inhoud

ScratchJr is inmiddels uitgegroeid tot dé programmeerapp voor kinderen. Leuk, maar wat als je nog helemaal niks van de app snapt? Dan is er Het officiële ScratchJr-boek! Dit handboek begeleidt je stap voor stap in de wondere wereld van ScratchJr.

Na een uitgebreide inleiding over het wie, wat, waar en waarom van dit boek ga je aan de slag. In het eerste hoofdstuk leer je de basisvaardigheden van ScratchJr, daarna leer je animaties, verhalen en spelletjes te maken. Ieder hoofdstuk bevat een opdracht, en aan het eind van het boek combineer je alle opdrachten tot één groot project. Dit handboek kan je stap voor stap opvolgen, maar in het eerste hoofdstuk wordt gezegd: "wees niet bang om op verkenning te gaan!" Experimenteren is leren, zo werkt dat nou eenmaal met programmeren. Alle stappen in het boek worden duidelijk toegelicht met afbeeldingen in kleur. De app is beschikbaar voor iPad, Android-tablet en Chromebook.

Leeftijdsadvies

Het officiële ScratchJr-boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Om de stappen goed te kunnen volgen moeten kinderen tenminste goed kunnen lezen. Daarnaast moeten kinderen secuur kunnen omgaan met een computer of tablet en snappen wat ze doen. Het officiële ScratchJr-boek is goed te gebruiken in de klas als lesmateriaal. Het is de vraag of kinderen het geduld hebben om er thuis mee aan de slag te gaan, maar voor een lesje programmeren is het boek in combinatie met de app, uitermate geschikt.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De IJslandbende

De IJslandbende

De IJslandbende

Meer weten...

Boek 6+ JR

Wiplala en Wiplala weer

Wiplala en Wiplala weer

Wiplala en Wiplala weer

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Rapunzel (Tangled)

Rapunzel (Tangled)

Rapunzel (Tangled)

Meer weten...