Productie-detail

Het Muizenhuis - Sam & Julia Het Grote Feest

Het Muizenhuis - Sam & Julia Het Grote Feest

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

De muisjes Mini, Midi en Maxi vinden een geheim luik naar Het Muizenhuis.

Karina Schaapman. Jaap Vliegenthart en Sonja van Hamel. Rubinstein. Voorleesboek. €6,95. 9789047615200. 25. 2013.

Beschrijving inhoud

De drie muisjes Mini, Midi en Maxi vinden een verborgen luik in een kamer. Er blijkt een gang te zitten onder het luik. Wanneer ze door de gang lopen, komen ze uit bij een trap waar de muisjes Sam en Julia onder spelen. Al snel worden ze vrienden en maken de vijf muizen samen veel plezier in het Muizenhuis. Ze maken allerlei avonturen mee waarin ze soms iets té veel plezier hebben. Zo maken ze een bende bij de bakkerij en zien ze een optreden dat geheim had moeten blijven. Gelukkig komt alles uiteindelijk helemaal goed en dan blijken Mini, Midi en Maxi zelfs geen gewone muizen te zijn.

Het boek is een klein prentenboekje. De afbeeldingen in het boek zijn mooie foto's van de muizenpoppen. Op elke afbeeldingen is erg veel te zien, wat leuk is voor jonge kinderen. Na het voorlezen van de tekst is er voor de kinderen daarom genoeg om aan te wijzen. Het boek heeft een makkelijk verhaal en speelt zich af in een huis. Hierdoor is het boek goed te begrijpen door jonge kinderen. Ook blijft het dicht bij de belevingswereld van jonge kinderen omdat de muisjes zich gedragen als mensen. Zo dragen ze kleding, praten ze tegen elkaar en spelen ze samen.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Op die leeftijd vinden kinderen het leuk om voorgelezen te worden uit prentenboeken waarin de prenten meer ruimte innemen dan de tekst. Ook beginnen kinderen op deze leeftijd interesse te tonen in verhalen waarin oorzaak-gevolg naar voren komt. Dit komt in het boek bijvoorbeeld terug wanneer de muizen een bende maken van een bakkerswinkel. De bakker wordt boos en als gevolg hiervan moeten ze helpen opruimen. Ook zijn kinderen rond deze leeftijd erg bezig met ontdekken. De ontdekking van de drie muisjes van een geheim luik en de gang daarachter zal hen daarom boeien. Daarnaast kunnen driejarigen het eenvoudige verhaal goed volgen en heeft het boekje een begrijpelijk, maar verrassend einde.

Leeftijdsadvies: Vanaf 3 jaar

Opmerking

-Dit boekje is uitgegeven ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane hebben het boekje als allereersten gekregen.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Toca Kitchen Monsters

Toca Kitchen Monsters

Toca Kitchen Monsters

Meer weten...

Boek 3-7 JR

Okido

Okido

TV & Film 3+ JR

Shaun het Schaap

Shaun het Schaap

Shaun het Schaap

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren