Productie-detail

Het Ministerie van Oplossingen

Het Ministerie van Oplossingen

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Op een dag vindt Nina een mysterieuze brief. De brief is gericht aan het Ministerie van Oplossingen. Zou zo'n Ministerie echt bestaan? Samen met haar beste vriendin Alfa gaat Nina op onderzoek uit...

Sanne Rooseboom. Mark Janssen. Van Goor (onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv . Leesboek. € 14,99. 9789000351091. 176. 2016.

Beschrijving inhoud

Op een dag krijgt Nina een brief in handen van een jongen. De brief is gericht aan het Ministerie van Oplossingen. De jongen die de brief heeft geschreven wordt gepest. In de brief vraagt de jongen het Ministerie om hulp. In de veronderstelling dat zo'n Ministerie niet bestaat, besluit Nina samen met haar beste vriendin Alfa op zoek te gaan naar de jongen om hem zelf te helpen. Maar dan komen ze tot een ontdekking... het (geheime!) Ministerie van Oplossingen heeft wel degelijk bestaan!  

Het boek Het Ministerie van Oplossingen is het eerste boek in een reeks van boeken over Het Ministerie van Oplossingen. Wordt vervolgd dus!

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf circa 10 jaar. 

Mening recensent

Het boek leest als een trein. Sanne Rooseboom heeft een fijne schrijfstijl waardoor je zo in het avontuur meegezogen wordt. Het is een vrolijk verhaal en tegelijkertijd af en toe ook een beetje spannend. Een echte aanrader voor kinderen die wel van avontuur houden!  

Jullie mening

Ook leuk

Game 9+ JR

Landleven

Landleven

Landleven

Meer weten...

TV & Film 9-12 JR

Welkom in de Gouden Eeuw

Welkom in de Gouden Eeuw

Welkom in de Gouden Eeuw

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Dance Academy

Dance Academy

Dance Academy

Meer weten...