Productie-detail

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Sanne Rooseboom. Mark Janssen. Van Goor (onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv . Leesboek. € 14,99. 9789000357376. 238. 2018.

Het boek Het Ministerie van Oplossingen is het tweede boek in een reeks van avontuurlijke boeken over vriendschap en Het Ministerie van Oplossingen. Het Ministerie van wát?! Overal ter wereld lossen Ministeries van Oplossingen in het diepste geheim problemen op. Ook in Nederland, maar doordat de werknemers op het Nederlandse Ministerie zich niet aan de regels hadden gehouden, werd het Ministerie in 1953 opgedoekt. Jaren gingen voorbij. In deel 1 lazen we hoe het Ministerie van Oplossingen nieuw leven werd ingeblazen.  

Beschrijving inhoud
Nina, Alfa en Ruben staan in de startblokken om als ambtenaar van het Ministerie van Oplossingen aan de slag te gaan, maar krijgen te horen dat ze eerst een onopgeloste kwestie moeten oplossen. Samen met mevrouw Vis duiken ze het archief van het Ministerie in en ontdekken de zaak die nooit is opgelost. Het gaat om de zaak van de vermoorde huurbaas en de verdwenen van Gogh. Zou het hen na al die jaren wél lukken om de kwestie op te lossen? En lukt het om uit de handen van de Zilvermannen te blijven? 

Leeftijdsadvies
Qua leef- en belevingswereld sluit het verhaal aan bij kinderen vanaf circa 10 jaar. 

Mening recensent
Het boek leest net als deel 1 als een trein. Het verhaal sluit mooi aan op het eerste deel, maar is ook goed te volgen als je deel 1 niet hebt gelezen. Sanne Rooseboom geeft aan het begin van het boek genoeg basisinformatie om het verhaal in te kunnen duiken. In deel 2 worden wel veel sprongen in de tijd gemaakt. Als lezer moet je je hoofd er dus wel goed bijhouden. Maar ook dit keer is dat geen probleem, want door alle spannende avonturen waarin Nina, Alfa en Ruben terecht komen, is het sowieso lastig om het boek weg te leggen. Een dikke aanrader dus! 

Jullie mening

Ook leuk

App 9+ JR

Clash of Clans

Clash of Clans

Clash of Clans

Meer weten...

Boek 9+ JR

Scrooge, een kerstvertelling

Scrooge, een kerstvertelling

Scrooge, een kerstvertelling

Meer weten...

TV & Film 9-12 JR

welkom in de 80-jarige Oorlog

welkom in de 80-jarige Oorlog

welkom in de 80-jarige Oorlog

Meer weten...