Productie-detail

Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek

Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Laat je heerlijk voorlezen uit dit voorleesboek en kom in de Sinterklaas-sferen!

Diverse auteurs. Diverse illustratoren. Querido Kind. Voorleesboek. ?10,00. 978 90 451 0978 7. 128. 2009.

Kenmerken

  • Voorleesboek
  • Sinterklaas
  • Verhalend, rijm
  • Gekleurde en zwart-wit ilustraties

Beschrijving inhoud 

Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek is een verzamelboek met allemaal verschillende verhalen over Sinterklaas. Het bevat verhalen van verschillende schrijvers, waaronder Annie M.G. Schmidt, Hans Hagen, Bart Moeyaert en vele anderen. Ook de bijbehorende illustraties zijn van verschillende handen. Het is inderdaad een heerlijk boek om voor te lezen tijdens de dagen voor Sinterklaas. In elk verhaal gebeuren weer andere dingen. Zo komen Sinterklaas en Piet terecht in een storm op zee, hebben Jip en Janneke een meningsverschil over het water voor het paard van Sinterklaas en denken de dieren dat Winterhaas komt voor het Winterhaasfeest.

Elk verhaal heeft een begin en eind en is in de Annie M.G. Schmidt-stijl geschreven; eenvoudige zinnen met citaten van wat de personages zeggen. Ook zijn sommige verhalen in rijm. Op elke bladzijde zijn bijpassende illustraties te vinden. Sommige in kleur, andere in zwart-wit, sommige getekend en andere weer geschilderd. Juist deze verscheidenheid aan verhaaltjes maakt dit voorleesboek leuk. Bovendien zijn de verhalen niet al te lang, zodat je ze bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan kunt voorlezen. Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek is een vierkant en redelijk zwaar boek, dus vooral geschikt voor thuis. Vele verhalen zijn herkenbaar voor kinderen, omdat zij vaak met dezelfde vragen zitten als de personages. Want wat nou als Sinterklaas van het dak valt?

Leeftijdsadvies

Dit voorleesboek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 à 4 jaar. Ongeveer vanaf deze leeftijd maken kinderen kennis met Sinterklaas. Ook vinden kinderen van deze leeftijd het fijn om voorgelezen te worden. De verhalen zijn door de lengte en chronologie goed te volgen. Kinderen van deze leeftijd herkennen de vragen waar de personages mee zitten en vinden het ook leuk om over mensachtige dieren te lezen/horen.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Zebra Paint

Zebra Paint

Zebra Paint

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

James de Kat

James de Kat

James de Kat

Meer weten...

Boek 3-6 JR

Alle wielen in de file

Alle wielen in de file

Alle wielen in de file

Meer weten...