Productie-detail

Het Grote Voorleesboek voor Peuters

Het Grote Voorleesboek voor Peuters

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

25 korte prentenverhalen over de dagelijkse bezigheden van jonge kinderen.

Mercis | Kimio. Voorleesboek. ?24,95. 9789056477479. 237. 2011.

Beschrijving inhoud

Het grote voorleesboek voor peuters bevat 25 verschillende verhalen over de leef- en belevingswereld van het jonge kind tot 4 jaar. Veel verhalen spelen in op de ontwikkeling van het kind zoals het benoemen van dieren, naar bed gaan of het verkeer, tot iets ouder zoals het omgaan met de peuterpuberteit en het aanleren van tafelmanieren.

Het voorleesboek is een dik vierkant boek met kartonnen omslag. De bladzijdes zijn van dik papier. De prenten in het boek verschillen erg. Alle verschillende vormen komen voor, van schilder- en tekenprenten tot collages. Ook de plaats van de prenten verschilt in het ene verhaal beslaan ze twee pagina's, in de ander maar 1 per pagina. De teksten zijn altijd kort en sommige zijn op rijm.

Leeftijdsadvies

Het grote voorleesboek voor peuters is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De meeste verhalen hebben een eenvoudige structuur en bevatten prenten met wat meer details. Het boek bevat veel repeteerverhalen wat deze groep erg fijn vindt. Er zitten ook verhalen bij die geschikt zijn voor jongere kinderen zoals het ontdekken van je lichaam, spelen en dieren), voor 2-jarigen is er dus ook genoeg te vinden.

Bijzonderheden

  • De prentenverhalen zijn in de meeste gevallen ook verkrijgbaar als apart los prentenboek. In het voorleesvboek staan verkorte versies van het origineel.
  • Op de website van KIMIO staan voor elke verhaal tips en/of lees- en speelbrieven. Op deze manier kun je de bepaalde educatieve elementen in het verhaal extra benadrukken.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Sand draw

Sand draw

Sand draw

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Piet Piraat

Piet Piraat

Piet Piraat

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Little Einsteins gaan naar Afrika

Little Einsteins gaan naar Afrika

Little Einsteins gaan naar Afrika

Meer weten...