Productie-detail

Het grote sprookjesboek voor groot en klein

Het grote sprookjesboek voor groot en klein

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

In dit boek worden tien bekende en minder bekende sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault naverteld.

Marianne Busser & Ron Schröder. Dagmar Stam. The House of Books. Voorleesboek. ?19,95. 9789044331097. 135. 2011.

Beschrijving inhoud

Het prentenboek "Het grote sprookjesboek voor groot en klein" bevat tien verhalen waarin bekende en minder bekende sprookjes van Grimm, Andersen en Perrault worden naverteld. Aan de klassieke sprookjes is op een speelse manier een eigentijdse draai gegeven. De sprookjes die aanbod komen zijn: Duimelijntje, De drie biggetjes, Vrouw Holle, Het lelijke jonge eendje, De gelaarsde kat, De Chinese nachtegaal, Zwaan-kleef-aan, De Bremer Stadsmuzikanten, Tafeltje dek je en De prinses op de erwt.

Dit sprookjesboek heeft een vierkante vorm en een omslag van stevig karton. In het boek zijn meerdere opzichzelfstaande verhalen opgenomen die een beroep doen op de fantasie en het inlevingsvermogen van de lezer. Het boek is een vervolg op een eerdere bundel genaamd  "Het grote sprookjes boek voor jong en oud". De verhalen zijn eenvoudig geschreven en hebben een duidelijke structuur, zo eindigt ieder verhaal ook met een vrolijk einde. De karakters in de verhalen lijken qua karakter erg veel op kinderen. Ze reageren namelijk vaak op dezelfde manier op de gebeurtenissen die zich afspelen in het verhaal. Daarom zullen de verhalen ook veel herkenning oproepen bij kinderen, bijvoorbeeld wanneer het biggetje zegt: “Als die wolf komt, dan bijt ik gewoon heel hard in zijn neus!” De teksten en illustraties vullen elkaar goed aan. Zo vertolken de vrolijke en kleurrijke illustraties een deel van het verhaal en geven ze de belangrijke en bijzondere gebeurtenissen extra nadruk. Af en toe zijn er meerdere illustraties te zien op één pagina. Daarnaast is er een verteller die beschrijft wat de karakters in ieder verhaal beleven.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het sprookjesboek ‘Het grote sprookjesboek voor groot en klein’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn sprookjesboeken favoriet door de magische sprookjessfeer die kinderen ervaren. De kinderen zijn in staat om een langere tekst te begrijpen en te volgen en het eenvoudige taalgebruik maakt dit boek voor deze leeftijdscategorie toegankelijk. Door de begrijpelijke taal, de humor en de vele herhalingen zijn de sprookjes aantrekkelijk. Ook de bijzondere en grappige details die in de illustraties naar voren komen maken het boek voor kinderen heel toegankelijk, zoals wanneer het kleine meisje ‘Duimelijntje’ voetbalt met een erwt en speelt in een soepbord vol water. Ook in de tekst is hier en daar wat humor terug te zien, bijvoorbeeld wanneer de koning mompelt: “Als ze maar niet wegwaait als ik opeens moet niezen.”

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

K3 Bengeltjes (2012)

K3 Bengeltjes (2012)

K3 Bengeltjes (2012)

Meer weten...

Boek 4+ JR

Alleen maar stoute kinderen

Alleen maar stoute kinderen

Alleen maar stoute kinderen

Meer weten...

Boek 4+ JR

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Meer weten...