Productie-detail

Het Grote Gouden Zomerboek

Het Grote Gouden Zomerboek

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Ga met Muis naar zee of met Hansje kamperen. Er valt van alles te beleven in het Grote Gouden Zomerboek.

Alice Hunt, Tjong-Khing The, Richard Scarry?&?Gladys Relyea Saxon. Rubinstein . Gouden Boekje. 15,00. 9789047617198. 2014.

Kenmerken 

  • Gouden boekje
  • Verschillende verhaaltjes
  • Verschillende schrijvers
  • Dieren 
  • Kleurige tekeningen 

Recensie 

Het grote gouden zomerboek is een boek met zes zomerse verhalen van verschillende schrijvers. In ‘Een mooi plekje’ gaan Schaap en Varken op zoek naar een mooie plek om samen een huis te bouwen. Onderweg komen ze allerlei vriendjes tegen die allemaal aansluiten. Daardoor wordt het steeds lastiger om een plek te vinden die voor alle dieren geschikt is, want waar vind je nou gras, water, bomen en modder tegelijk? Een ander verhaal uit het grote gouden zomerboek is ‘De verrassing van Oscar’. In dit verhaal gaat de bever Oscar bij al zijn vriendjes langs om iets te lenen, zoals een schep. Iedereen wil weten waar hij al die spullen voor nodig heeft, maar dat is nog een verassing. Oscar werkt dag en nacht door en aan het einde van het verhaal krijgen alle dieren een uitnodiging om de verrassing te komen bekijken. Wat zal Oscar gemaakt hebben?

Het grote gouden zomerboek is een voorleesboek met 167 pagina’s. De bladzijden bevatten weinig tekst en veel grote, fel gekleurde afbeeldingen. Deze afbeeldingen sluiten aan op het verhaal en zijn gedetailleerd. Elk verhaal heeft zijn eigen schrijver, maar de verhalen zijn wel allemaal in dezelfde stijl geschreven. De tekeningen zijn gemaakt door verschillende illustrators. De tekeningen bevatten ook humor. Zo wordt er bijvoorbeeld in een verhaal geschreven over Muis die wat gaat drinken. Op de bijbehorende afbeelding is er een muisje te zien die uit een veel te groot blikje frisdrank probeert te drinken. De zinnen zijn kort en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. De verhalen bevatten ook veel herhaling. Stukjes van een verhaal worden vaak letterlijk herhaald. In ‘Een mooi plekje’ vragen de dieren steeds als ze iemand tegenkomen: ‘Ga je mee, we zoeken een mooi plekje voor een huis.’ En in ‘Hondje Eigenwijs’ graven de hondjes elke dag een tunnel onder het hek door terwijl het niet mag, waardoor ze elke avond een ander toetje mislopen. Ook loopt Hondje Eigenwijs elke dag weg waardoor de anderen hem elke dag weer moeten zoeken en hem steeds weer op dezelfde plek terugvinden. 

Leeftijdsadvies 

Het grote gouden zomerboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd luisteren graag naar verhalen over dieren met menselijke trekjes. Het taalgebruik is eenvoudig waardoor jonge kinderen de verhalen kunnen begrijpen. Ook de vele herhalingen in de verhalen zorgen ervoor dat dit boek geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. Tot slot zijn de grote kleurrijke platen erg aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Jullie mening

Ook leuk

App 4-6 JR

Carnaval der Dieren

Carnaval der Dieren

Carnaval der Dieren

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Maja de Bij

Maja de Bij

Maja de Bij

Meer weten...