Productie-detail

Het Grote Eet-boek

Het Grote Eet-boek

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Jos moet aan tafel om te eten, maar wat eten anderen eigenlijk allemaal?

Guido van Genechten. Clavis Peuter. Prentenboek. ?12,95. 9789044816471. 20. 2012.

Beschrijving inhoud

In "Het Grote Eet-Boek" volg je Jos die aan tafel moet om te gaan eten. Iedereen moet namelijk eten, maar wat eet eigenlijk een aap, vlinder of een eekhoorn het liefst?

Het betreft een middelgroot vierkant kartonnen boek met ronde hoeken. Op de voorkant zie je Jos al likkenbaardend een ijsje eten. De illustraties beslaan twee pagina's en hebben een witte achtergrond. Voor de meeste illustraties wordt er gebruik gemaakt van collages van krantenpapier die overgeschilderd zijn. Je ziet dus op sommige plekken de oorspronkelijke tekst van het krantenartikel er nog doorheen. De tekst beperkt zich tot enkele regels en benoemen wat het dier graag eet, ze zijn met de hand geschilderd. Het belangrijkste woord wordt extra vet gedrukt (bv. groenten, noten, kaas). Zeven dieren worden besproken en daarna zie je Jos juichend aan tafel zitten, hij heeft trek want hij eet maar liefst soep, sla met tomaten, brood en spagheti met vlees en kaas!

Leeftijdsadvies

Het Grote Eet-Boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd zullen actief mee kunnen met de vraag wat de dieren allemaal eten. Ze kunnen de illustraties in dit boek goed zien doordat dikke lijnen de kleuren scheiden. De illustraties benadrukken wat er in het verhaal wordt verteld, dit is voor hen belangrijk. Het onderwerp eten past goed bij hun leef- en belevingswereld. Het einde is feestelijk (Jos eet maar liefst drie toetjes!), begin en einde zal ook deze leeftijd beginnen te herkennen en dit geeft ze een trots gevoel.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Peppa Big

Peppa Big

Peppa Big

Meer weten...

Boek 2+ JR

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Kleine muis zoekt een huis

Kleine muis zoekt een huis

Kleine muis zoekt een huis

Meer weten...