Productie-detail

Het Grote Boek van Elmer

Het Grote Boek van Elmer

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Elmer beleeft samen met zijn vrienden in het oerwoud vijf bijzondere avonturen.

David McKee. Van Goor. Prentenboek. ?15,00. 978-904-750-356-9. 152. 208.

Beschrijving inhoud

Het prentenboek ‘Het grote boek van Elmer’ laat vijf verhalen zien waarin de olifant Elmer de hoofdrol speelt. Elmer is echter geen gewone olifant. Hij heeft namelijk een huid als een kleurige lappendeken. Hij ziet er dus heel anders uit dan de andere grijze olifanten. Daar plagen ze hem dan ook mee, totdat Elmer op een dag een bijzondere grap uithaalt. De verhalen die in dit boek te vinden zijn heten: ‘Elmer’, ‘Elmer en Vlinder’, ‘Elmer en het kwijtgeraakte Beertje’, ‘Elmer en Slang’ en ‘Elmer en Roosje’.

Dit prentenboek heeft een vierkante vorm, een redelijk dikke omvang en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat zich afspeelt in het hier en nu en bestaat uit vijf vrolijk en fantasierijke verhalen. De felgekleurde, expressieve tekeningen nemen steeds 2 pagina’s in beslag. Ze bevatten veel details, geven een indruk van diepte en zijn vormgegeven door middel van bijzondere vormen. Ieder verhaal bevat redelijk veel tekst dat is opgebouwd uit samengestelde zinnen. Daarnaast bevat het prentenboek situatiehumor, zoals wanneer Elmer heel hard ‘boe’ roept en alle olifanten schrikken. Elmer is dan ook dol op grapjes.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek ‘Het grote boek van Elmer’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen verplaatsen in de thema’s die in de verhalen aanbod komen, zoals angst, knuffels en weglopen. Ook de sprookjeselementen die in dit boek terug te zien zijn zullen ze waarderen, zoals wanneer Vlinder Elmer redt omdat ze echt geloven in magie. Kinderen in deze leeftijdcategorie zijn ook in staat om een langere tekst te begrijpen en daarnaast is op de illustraties oneindig veel te ontdekken

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Knorretjes Grote Film

Knorretjes Grote Film

Knorretjes Grote Film

Meer weten...

Boek 4+ JR

Allemaal vriendjes

Allemaal vriendjes

Allemaal vriendjes

Meer weten...

App 4+ JR

Dr. Panda Snoepfabriek

Dr. Panda Snoepfabriek

Dr. Panda Snoepfabriek

Meer weten...