Productie-detail

Het Feestvarken

Het Feestvarken

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Varkentje is bijna jarig en wil een spetterend feest geven. Zal dit hem ook lukken zonder ingrediƫnten voor een overheerlijk feestmaal?

Kathryn Jackson en B. Jackson. Richard Scarry. Rubinstein. (Voor)leesboek. ?12,95. 9789047617136. 36. 2014.

Kenmerken

  • (Voor)leesboek
  • Giga Gouden boekje
  • Feest
  • Levensgrote gekleurde illustraties
  • Met recepten, puzzel en tekenopdracht

Beschrijving inhoud

Het Giga Gouden Boekje Het Feestvarken vertelt het verhaal over een varkentje dat bijna jarig is. Hij heeft heel veel zin in zijn verjaardagsfeestje. De koelkast is goed gevuld, de spelletjes staan klaar en de cadeautjes zijn gemaakt, alleen de taart ontbreekt nog. Dan komt varkentje enkele dieren tegen die erg veel honger hebben. Een klein muisje, een verfomfaaid hondje en een broodmager kalf. Hij aarzelt geen seconde en haalt keer op keer wat te eten voor hen uit de koelkast. Voor hij het weet is al het eten op. Hoe moet dat nu met zijn feestje, kan het nog wel doorgaan?

Dit boekje is één van een nog steeds groeiende serie. Het is een erg groot boek met levensgrote tekeningen en een Nederlandse uitgave van een boekje dat in Amerika al sinds 1954 populair is. Hierdoor oogt het een beetje ouderwets, maar de gouden rug, de felle kleuren en het feestelijke thema zullen zowel een jong als een wat ouder publiek aanspreken. Er wordt niet gebruik gemaakt van moeilijke woorden en de zinnen zijn simpel. Een levensles die in het verhaal verborgen zit is ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Verder zijn er behalve een meer dan 25 bladzijden tellend verhaal ook wat extra pagina’s opgenomen met vijf feestelijke recepten, een puzzel en een tekenopdracht.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het gouden boekje Het Feestvarken aan bij kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich kunnen verplaatsen in de opwinding die varkentje voelt over zijn aanstaand verjaardagsfeestje. Ook zullen ze zijn medelijden voelen bij het zien van al die magere dieren. Zo maakt de voorpret uiteindelijk plaats voor wanhoop, omdat hij beseft dat een feestje zonder feestmaal geen echt feestje is. Gelukkig zorgen alle dieren ervoor dat varkentje zich uiteindelijk toch een echt feestvarken kan voelen.

 


DaniëlleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Pelle en de dierenrovers

Pelle en de dierenrovers

Pelle en de dierenrovers

Meer weten...

Boek 4+ JR

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant

Meer weten...