Productie-detail

Het boek zonder tekeningen

Het boek zonder tekeningen

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

"Bluurf!" Voorlezen uit Het boek zonder tekeningen wordt een groot lachsalvo.

B.J. Novak. Lannoo. Voorleesboek. ?12,50. 9789401424875. 48. 2015.

Beschrijving

Het boek zonder tekeningen is een voorleesboek zonder tekeningen. Met een grappige tekst die de voorlezer bij wijze van spreken ‘ongewild’ een grapjas maakt. Hij of zij móet voorlezen wat er staat. Dus ook ‘Ik ben een aap’. Opmaak en typografie geven voorleesinstructies. Je moet bijvoorbeeld de nadruk leggen bij woorden met een groot lettertype, in een felle kleur. Zoals bij de woorden ‘bluurf’ of ‘poepiekont’.

Oordeel

“Mag ik al stoppen met voorlezen?” Naast de grappige woorden en zinnen waar kinderen om moeten lachen, lokken dergelijke vragen, net als bij een poppenkastvoorstelling, enthousiaste reacties op van de toehorende kinderen. Een eenvoudig idee, briljant uitgewerkt. Naast een pleidooi voor een boek zonder tekeningen (of juist met, als het aan de voorlezer ligt), houdt het boek in feite ook een pleidooi voor het voorlezen. Het boek is geschikt voor een brede leeftijdsgroep, namelijk van 3 tot 8 jaar. Het is daardoor bij uitstek een zeer vermakelijk boek voor op de groep. Het is wel handig als je als voorlezer enig gevoel hebt voor theater en comedy. Bepaalde woorden of zinnen moet je durven neerzetten. En soms is het leuk om stiltes te laten vallen en de kinderen aan te kijken. Als je de juiste timing toepast en de ‘instructies’ aan de hand van de lettergrootte volgt, dan komt het goed. Zeker als je vooraf het boek doorneemt. Neem bijvoorbeeld de video waarin de schrijver zelf voorleest als voorbeeld. Lachen gegarandeerd!

Leeftijdsadvies

Het boek zonder tekeningen is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar (zelf lezen vanaf 9 jaar). Wil je weten hoe je dit boek inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7-10 JR

Zelf gemaakt!

Zelf gemaakt!

Zelf gemaakt!

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

What's With Andy?

What's With Andy?

What's With Andy?

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Madelief - Krassen In Het Tafelblad

Meer weten...