Productie-detail

Het Bijzondere Beestjes Boek

Het Bijzondere Beestjes Boek

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Hoe zat het nou ook alweer met de stippen van een lieveheersbeestje? Waarom maken sprinkhanen en krekels dat tsjirpende geluid? Er gaat een wereld voor je open in Het Bijzondere Beestjes Boek.

Yuval Zommer. Lemniscaat. Kijk- en zoekboek. €14,95. 9789047707868. 64. 2016.

Kenmerken

  • Kijk- en zoekboek
  • Informatief
  • Insecten

Beschrijving inhoud

Waarom lopen mieren in een rijtje? Hoe langzaam gaat een slak? Waarom zoemen bijen zo? En wat vindt een beestje van jou? Het Bijzonder Beestjes Boek is een kijk- en zoekboek waarin je steeds weer nieuwe dingen over beestjes ontdekt. In elk hoofdstuk wordt tekst en uitleg gegeven over een insect. De beschrijvingen zijn beknopt en gaan hand in hand met aquareltekeningen. Het taalgebruik is eenvoudig. Tekst en illustratie staan in een zelfde verhouding tot elkaar. Het boek heeft  opdrachten, quizjes, en zoekopdrachten. Er staat ook een woordenlijst in met beestjes-woorden die een beestjesexpert gebruikt (vakjargon).

De vraag waar elk hoofdstuk mee begint is zo leuk dat je de antwoorden wel moet lezen. Hoe zat het nou ook alweer met de stippen van een lieveheersbeestje? Waarom maken sprinkhanen en krekels dat tsjirpende geluid? Er gaat een wereld voor je open. Kinderen zijn op jonge leeftijd vaak al gebiologeerd door miertjes en kevers. Met dit originele en prachtige geïllustreerde boek krijgen al die beestjes een verhaal. Een ontdekkingstocht die jonge kinderen met wat hulp en oudere kinderen zelfstandig kunnen maken. Naast informeren nodigt het boek ook uit om naar buiten te gaan.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is zeker een aanrader om in te zetten in een kleutergroep. Het bevat allerlei tools om een quiz te spelen of op zoek te gaan naar het blauwe vliegje. De uitgever geeft zelf lessuggesties, zoals het maken van een woordweb of je eigen beestjesquiz. 

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Toca Store

Toca Store

Toca Store

Meer weten...

Boek 4+ JR

Piepkleine muis

Piepkleine muis

Piepkleine muis

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Doornroosje

Doornroosje

Doornroosje

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren