Productie-detail

Help, we missen een welp

Help, we missen een welp

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

De Thea Sisters zijn op fotosafari als er een welp wordt ontvoerd. Samen met hun Afrikaanse vrienden gaan ze op onderzoek uit.

Thea Stilton. De Wakkere Muis. Leesboek. ?14,95. 9789085922476. 215. 2013.

Beschrijving inhoud

De Thea Sisters zijn op fotosafari in het schitterende Masai Mara Natuurreservaat. Dan wordt het leeuwenwelpje Mosi ontvoerd. Samen met hun Afrikaanse vrienden gaan ze op onderzoek uit. Zal het ze lukken om Mosi te redden uit de poten van gewetenloze smokkelaars?

In het begin van het boek is een overzicht te zien van het Topford College. De school waar Thea samen met haar 5 vriendinnen heeft gestudeerd. Na een korte introductie van Thea zelf, worden ook haar vriendinnen voorgesteld. Dit zijn Nicky, Colette, Violet, Paulina en Pamela. Om zelf een Thea Sister te worden kan de lezer zelf een foto in het boek plakken en de vragen (zoals goede eigenschappen en hobby's) invullen. Daarna begint het verhaal, waarin de lezer zelf meespeurt. In het boek staan een aantal pictogrammen van een vergrootglas. Hier staat een belangrijke aanwijzing. Moeilijke woorden worden uitgelegd. In de tekst staat een sterretje (*) achter het woord. Aan de zijkant van de bladzijde staat vervolgens de betekenis. Een voorbeeld hiervan is: "etholoog* Een etholoog is iemand die het gedrag van dieren bestudeert." De uitleg is leerzaam en zorgt ervoor dat kinderen het boek beter begrijpen. Achterin het boek staan leuke doe-activiteiten zoals: puzzels, recepten en een knutsel.

Leeftijdsadvies

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voornamelijk meisjes worden aangesproken door dit boek en de schrijfstijl ervan. In de tekst staan een aantal woorden die opvallend zijn geschreven. Hun kleur en lettertype is afwijkend van de rest van de tekst. De afbeeldingen in het boek zijn erg mooi vormgegeven. Zo zijn bijvoorbeeld olifanten en giraffen gedetailleerd getekend. De illustraties laten zien wat de Thea Sisters beleven. De lezer wordt bij het boek betrokken door zelf mee te speuren.

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...

Game 8+ JR

Area Builder

Area Builder

Area Builder

Meer weten...

Boek 8+ JR

Oma ontsnapt!

Oma ontsnapt!

Oma ontsnapt!

Meer weten...