Productie-detail

Hello Ruby

Hello Ruby

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Wat zijn de basisprincipes van programmeren? Ga mee met het avontuur van Ruby en je komt erachter.

Linda Liukas. Uitgeverij Nieuwezijds. Informatief boek. ?17,95. 9789057124624. 112. 2016.

Kenmerken

  • Educatief boek
  • Programmeren
  • Problemen, oplossingen, logica
  • Kleurrijk

Beschrijving inhoud

Ruby's vader gaat op reis en laat een opdracht voor haar achter: ze moet de vijf edelstenen vinden. Haar vader heeft weinig aanwijzingen gegeven, maar gelukkig vindt ze geheime codes onder zijn bureau. Het avontuur kan beginnen. 

Tijdens het avontuur in Hello Ruby leert Ruby over de basisprincipes die aan programmeren ten grondslag liggen, zoals patronen herkennen en stap-voor-stap plannen maken. Maar dan verstopt in een leuk verhaal. Dat is het eerste gedeelte van het boek. In het tweede gedeelte kan je als lezer zelf aan de slag met deze basisprincipes in de vorm van oefeningen. Dit zijn leuke logicapuzzels. Heeft Ruby bijvoorbeeld alles gereed voor haar theekransje? En kan jij de codetaal van de pinguïns oplossen? Onbewust leer je zo programmeertermen als 'booleans' en 'debugging'. Het vierkante boek is voorzien van kleurrijke illustraties en is vrolijk vormgegeven.

Leeftijdsadvies

Hello Ruby is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen de tekst zelfstandig lezen en de oefeningen zelfstandig maken. Ook zijn ze vanaf deze leeftijd (op school) bezig met programmeren. Dit boek levert een goede basis voor het programmeren en traint jonge kinderen om op de programmeer-manier te denken.

Mening recensent

Wat een ontzettend leuk en goed boek! Met dit boek maken kinderen op een leuke manier kennis met de basisprincipes van programmeren. Dit boek past helemaal bij hun belevingswereld en is geen saai instructieboek. Schrijfster Linda Liukas is erin geslaag om er een verhalend, educatief en informatief boek in één van te maken. Wat ons betreft is dit boek één van de toppers van dit jaar!

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Lego Stripmaker

Meer weten...

Game 7+ JR

Rio

Rio

App 7+ JR

RekenTijd

RekenTijd

RekenTijd

Meer weten...