Productie-detail

Held op sokken

Held op sokken

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Een held dat ben je zomaar niet, daar moet je iets voor doen. Wie is de favoriet, wie krijgt wellicht een zoen?

Bette Westera. Tjong-Khing Thé. Gottmer Uitgevers Groep. Prentenboek. ?13,95. 9789025749996. 32. 2013.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Ridder
  • Rijm
  • Gekleurde illustraties
  • Bekroond met Zilveren Griffel 2014

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Held op sokken vertelt het verhaal over een ridder genaamd Roderik. Hij is de enige ridder zonder baard en is daardoor alleen maar goed voor het opdweilen van drakenbloed, het uitmesten van de stallen en het schillen van de aardappels. Als een echte ridder een prinses bevrijden, een monster wegjagen of een draak verslaan is er voor hem helaas niet bij. Tot er op een dag een schone jonkvrouw komt eten. ‘Wie is hier nu de grootste held?’, wil zij die avond weten.

De tekst in dit prentenboek bevat moeilijke woorden en is geschreven op rijm, waardoor het prettig voorleest. Verder is de tekst vrij summier vergeleken met de illustraties. Deze bevatten veel details en geven meer diepte een inhoud aan het verhaal. Door de eeuwenoude gewoontes van ridders die worden geschetst, zoals het bevrijden van een prinses uit een toren, oogt het boek als een modern sprookje. Het verhaal heeft echter een eigentijdse twist door bijvoorbeeld de aanhaling dat brommers of fietsen in die tijd nog niet bestonden.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek Held op sokken aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen gefascineerd kijken en luisteren naar dit bijzondere verhaal. Ook zullen zij zich kunnen inleven in de minderwaardige positie die ridder Roderik in het geheel bekleed. Het plezier en de verwondering zal dan ook groot zijn, wanneer alle gebeurtenissen uiteindelijk als puzzelstukjes in elkaar vallen en wanneer blijkt dat geitenwollen sokken eigenlijk moderner zijn dan je denkt! 

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Ciao Italia

Ciao Italia

Ciao Italia

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

What's With Andy?

What's With Andy?

What's With Andy?

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Kung Fu Panda 2

Meer weten...