Productie-detail

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Heksje Lilly: Draakje in de klas

Boek VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Lilly lijkt een normaal meisje, maar is een heksje. Tijdens een slaapfeest op school vindt haar kleine broertje haar draakje Hektor.

Knister. Birgit Rieger. Kluitman. Leesboek. ?8,95. 9789020683110. 48. 2011.

Beschrijving inhoud

Lilly lijkt een gewoon meisje, maar eigenlijk is ze een heksje. Onder haar bed heeft ze een toverboek verstopt en in haar bureaulaatje zit een klein groen draakje. Zijn naam is Hektor. Vandaag mag Lilly een nachtje slapen op school, er is namelijk een slaapfeest. Haar kleine broertje Leon wil ook mee, maar dat mag natuurlijk niet. Hij zit niet bij haar in de klas. Wanneer Lilly weg is, neemt Leon stiekem een kijkje in haar slaapkamer. Bijna ontdekt hij het toverboek, maar hij ziet iets wat veel spannender is. Het laatje van Lilly's bureau staat open...

'Heksje Lilly: Draakje in de klas' heeft een stevige kartonnen omslag en papieren bladzijden. De letters in het boekje zijn vrij groot en de zinnen kort. Ook is er een ruime regelafstand waardoor kinderen het verhaal makkelijker kunnen lezen. De pagina's bevatten leuke gekleurde afbeeldingen. Deze vormen een aanvulling op het verhaal. Aan het boekje zit een bladwijzerlint vastgemaakt met heksje Lilly eraan. Hiermee kunnen kinderen bijhouden waar ze in het boekje gebleven zijn. Het verhaal bevat veel herkenbare situaties. Zo wil Lilly bijvoorbeeld niet dat haar kleine broertje Leon in haar kamer rondsnuffelt. 'Een broertje in je kamer... Dat wil geen enkele grote zus.' Daarnaast is de humor die voorkomt makkelijk te begrijpen. Het gaat hier vaak om kleine woordgrapjes of grappige situaties.

Leeftijdsadvies

Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd is hun leesvaardigheid in zoverre ontwikkeld dat ze dit boekje kunnen lezen. Aan het begin wordt kort maar duidelijk uitgelegd wie Lilly is. Hierdoor wordt er gelijk kennis gemaakt met de hoofdpersoon. De afwisseling tussen de vertrouwde belevingswereld van kinderen en fantasie maakt het boek voor zevenjarigen erg aantrekkelijk. Doordat de tekst wordt aangevuld met plaatjes, ontstaat er voor hen een duidelijk verhaal.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Rayman 3 HD

Rayman 3 HD

Rayman 3 HD

Meer weten...

Game 7+ JR

Piet Piraat - Mummie- en Geestenspel

Piet Piraat - Mummie- en Geestenspel

Piet Piraat - Mummie- en Geestenspel

Meer weten...

Game 7+ JR

Rayman Origins

Rayman Origins

Rayman Origins

Meer weten...