Productie-detail

Heks in de klas

Heks in de klas

Boek VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Heksie kan niet goed lezen, daardoor gaan haar toverspreuken helemaal verkeerd. Zo is Heksie's bezem veranderd in een koe. Tijd om te leren lezen!

Marjolein Snoeij. Mariƫlla van de Beek. Kluitman . Kinderboek . 6,95 . 9789020648423. 61. 2014.

Recensie

Heksie kan niet goed lezen, daardoor gaan haar toverspreuken verkeerd. Zo heeft heks Wrat-lala haar prachtige wratten verloren, is Hekela’s hoofd veranderd in een tomaat en Heksies bezem in een koe. Heksie voelt zich schuldig en is het zat. Ze besluit om naar mensenland te gaan, want daar zijn scholen. Misschien kan op school iemand haar leren lezen. Zou het Heksie lukken om te leren lezen, zodat ze kan toveren wat ze maar wil?

Het boek 'Heks in de klas' heeft een kartonnen voorkant en papieren bladzijden. Het lettertype in het boek is vrij groot en de zinnen zijn vrij kort, waardoor het gemakkelijk te lezen is. Er staan geen moeilijke woorden in het boek. Af en toe zijn er zwart/wit tekeningen in het boek, deze variëren van kleine tekeningen tot tekeningen die de gehele pagina vullen. De tekeningen verduidelijken de tekst en een beeld te vormen bij de personages. Het onderwerp dyslexie komt aan bod. Op een humoristische manier wordt er duidelijk gemaakt dat het je je niet hoeft te schamen als als je dyslexie hebt. 

Kenmerken

  • Groot lettertype
  • Korte zinnen 
  • Zwart/wit tekeningen 
  • Humor

Leeftijdsadvies

Het boek 'Heks in de klas' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen van deze leeftijd zien de humor van Heksie in en kunnen de nonsenswoorden en spreuken goed volgen. Deze kinderen weten ook wat het begrip ‘dyslexie’ betekent en kunnen de boodschap die in het boek zit, onderscheiden van de humor. Om voor te lezen is het boek geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij zullen lachen om Heksie en haar toverspreuken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Rango

Rango

TV & Film alle

Monsters University

Monsters University

Monsters University

Meer weten...

App 6+ JR

Maan roos vis letterlegger

Maan roos vis letterlegger

Maan roos vis letterlegger

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren