Productie-detail

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Meester Rademakers ligt in het ziekenhuis en daarom is het een puinhoop in groep 7. Lukt het de leerlingen om samen met meester Tom de problemen in de klas op te lossen?

Jacques Vriens. Annet Schaap. Van Holkema & Warendorf. Met illustraties. ?4,99. 9789000336722 . 174. 2005.

Beschrijving inhoud

In groep zeven is het een zootje sinds hun meester onverwachts in het ziekenhuis belandde. De ene na de andere invaller maakt er een puinhoop van, ook meester Tom, die sinds kort aan hen lesgeeft, heeft de leerlingen niet in de hand. Niemand neemt hem serieus, waardoor het onrustig is in de klas. Daarnaast lijkt het met Sarah, een van de leerlingen, steeds slechter te gaan. Dagmar ontdekt per ongeluk dat Sarah een geheim met zich meedraagt. Lukt het groep 7 om weer een hechte groep te worden en Sarah te helpen?

'Groep zeven slaat terug' vertelt een levendig verhaal over de dagelijkse problemen waar kinderen in de bovenbouw van de basisschool mee te maken krijgen. Zo komen er herkenbare onderwerpen aan bod zoals vriendschap, verliefdheid en pesten. Zo kunnen kinderen een voorbeeld nemen aan Kelly, Dagmar, Gijs en Sarah die een TREP-club (Tegen-Ruzie-En-Pesten-club) oprichten. Het verhaal wordt ondersteund met zwart-wit tekeningen die belangrijke situaties uit het hoofdstuk schetsen. In het taalgebruik worden regelmatig vergelijkingen getrokken, zoals ‘hij schudde me door elkaar alsof ik een pak hagelslag was’. Verder worden er veel grappige situaties geschetst.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek ‘Groep zeven slaat terug’ goed aan bij kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen zij zich goed verplaatsen in de herkenbare situaties die zich voordoen. Ook kan het boek inspirerend werken, doordat er proactief met belangrijke onderwerpen als pesten om wordt gegaan.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

De flat van Fatima

De flat van Fatima

De flat van Fatima

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

The Looney Tunes Show

The Looney Tunes Show

The Looney Tunes Show

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Vloer Op Jr

De Vloer Op Jr

De Vloer Op Jr

Meer weten...