Productie-detail

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Kerstavond lijkt voor Geronimo Stilton helemaal in de soep te lopen. Maar dan nemen twee elfjes van de Kerstman hem mee naar de Noordpool.

Geronimo Stilton. De Wakker Muis. Leesboek. ?12,95. 9789085922421. 149. 2013.

Beschrijving inhoud

Het is de dag voor Kerst. Geronimo Stilton heeft duidelijk niet zijn dag. Hij wordt in de maling genomen door zijn neef Klem en over een paar uur staan er 153 familieleden op de stoep voor een kerstdiner. Snel begint hij met de voorbereidingen, maar opa Wervelwind gooit roet in het eten. Samen met zus Thea en neef Klem moet Geronimo doorwerken op het kantoor van De Wakkere Muis. En dat op Kerstavond! Ineens staan er twee elfjes van de Kerstman op de stoep. Zij nemen Geronimo, Thea en Klem mee naar de Noordpool, om ze daar de magie van Kerstmis opnieuw te laten ontdekken.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Geronimo Stilton. Hij is uitgever van 'De Wakkere Muis'. De meest gelezen krant van Muizeneiland. In het verhaal komt veel humor voor, zowel in tekst als in illustraties. Zo wordt een 'handleiding' een 'pootleiding' genoemd en heten de kleine kinderen in Geronimo's familie 'Kop' en 'Munt'. De afbeeldingen vormen een toevoeging op het verhaal. Hierin is bijvoorbeeld te zien hoe het huis van de Kerstman eruit ziet, als ze het daar over hebben. In de tekst staan meerdere stijlen lettertypen die in verschillende kleuren gedrukt zijn. Dit maakt het aantrekkelijk voor kinderen om te lezen. In het verhaal komen een aantal moeilijke woorden voor, zoals 'proviand' en 'pias'. Deze worden niet uitgelegd. Achterin het boek staan 'Muizenissige ideeën voor een magische Kerst'. Hier staan recepten, knutselideeën en puzzels.

Leeftijdsadvies

'Een magische Kerst' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De karakters in het boek hebben kleertjes aan en gedragen zich menselijk. Dit spreekt kinderen aan. Het verhaal bevat veel humor en is op sommige punten ook leerzaam. Een voorbeeld hiervan is: "De Poolster: Deze ster maakt deel uit van het sterrenbeeld de Kleine Beer en wordt ook wel Polaris genoemd. De ster staat vrijwel recht boven de Noordpool." Achtjarigen zijn oud genoeg om het boek zelfstandig te lezen, maar hebben bij sommige woorden uitleg nodig.

Jullie mening

Ook leuk

Game 8+ JR

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Meer weten...

Boek 8+ JR

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen

Meer weten...

Game 8+ JR

Minecraft

Minecraft

Minecraft

Meer weten...