Productie-detail

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
18 waarderingen

Alice gaat op een mooie zomerdag achter een vreemd, wit konijn aan. Zo komt ze per ongeluk in Wonderland terecht..

Geronimo Stilton. De Wakker Muis. Leesboek. ?12,50. 9789085921783. 213. 2012.

Beschrijving inhoud

Het bekende verhaal van 'Alice in Wonderland' wordt dit keer verteld in een boek van Geronimo Stilton. Het muisje Alice gaat op een mooie zomerdag achter een vreemd wit konijn aan. Zo komt ze per ongeluk in Wonderland terecht waar ze een ongelooflijk avontuur beleeft. Hier leven namelijk verschillende rare maar grappige personages zoals de gekke hoedenmaker. Een onvergetelijke reis volgt..

'Alice in Wonderland' is een dik boek dat is gemaakt in de bekende stijl van de Geronimo Stilton boeken. De illustraties zijn erg kleurrijk en druk. Ze bevatten veel details en zijn mooi vormgegeven. Ook de tekst heeft een speciale opmaak. Een aantal woorden heeft een opvallende kleur, die afwijkt van de rest van de tekst. Ook het lettertype van deze woorden is anders. Dit maakt het aantrekkelijk voor kinderen om te lezen. Wel is het tekstgebruik in het boek af en toe wat moeilijk. Voorbeelden hiervan zijn de zinnen: "Maar ik zie niet in waarom die poot mijn raam zou moeten blokkeren, redeneerde het konijn." of "Een beetje schuchter antwoordde Alice..." Kinderen hebben daarom soms wat hulp nodig om de tekst te begrijpen. De inhoudsopgave van het boek staat achterin.

Leeftijdsadvies

'Alice in Wonderland' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De karakters in het boek zijn vaak muizen, maar hebben een menselijk karakter. Zo hebben ze gewoon kleren aan en kunnen ze praten. Het verhaal speelt zich af in een fantasierijke wereld. Dit spreekt achtjarige kinderen erg aan. Grotendeels kan het boek zelfstandig gelezen worden. Bij een aantal woorden is hulp van een ouder nodig. Het boek bevat veel illustraties, maar het is geen prentenboek. Wel zijn de afbeeldingen een leuke toevoeging op het verhaal.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Coraline

Coraline

Coraline

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Megamind

Megamind

Megamind

Meer weten...

Website 8+ JR

Proefjes

Proefjes

Proefjes

Meer weten...