Productie-detail

Gekke mama

Gekke mama

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Als Stijn een nachtkus krijgt van zijn moeder gebeurt er plotseling iets heel vreemds. Mama ziet er ineens heel anders uit.

Nanda Roep & Jenny Bakker. Leopold. Prentenboek. 978-902-585-093-7. 26. 2007.

Beschrijving inhoud

De mama van Stijn wil hem een nachtzoen komen brengen, als zij vertelt dat er iets raars gaande is. Ze ziet er ineens heel anders uit. Uitvoerig beschrijft ze haar lange oren, rode gezicht, dropjesneus en konijnentanden. Stijn moet er wel om lachen, maar vindt het toch ook wel spannend. Want is het echt waar of maakt mama een grapje?

Het boek ‘Gekke mama’ heeft een normaal, rechthoekig formaat en een stevige geplastificeerde omslag met papieren pagina’s. Op de voorkant is Stijn met zijn mama te zien. Mama staat gebukt en knijpt tussen haar benen door in Stijns neus. Het boek maakt gebruik van een duidelijke relatie tussen prenten en tekst. Mama omschrijft hoe ze eruit ziet, wat vervolgens te zien is in de illustratie. De bijbehorende afbeelding is erg belangrijk voor de lezer om een beeld te kunnen vormen van mama’s uiterlijk. De gebruikte primaire en secundaire kleuren in het boek vloeien veelal in elkaar over. Er wordt gebruik gemaakt van in- en uitzoomen, waardoor er diepte ontstaat. De meeste pagina’s tonen één prent, die dus over twee pagina’s loopt. Emoties zijn goed zichtbaar afgebeeld. Er ontstaat een zekere spanning, omdat de lezer niet begrijpt hoe mama er zo gek uit kan zien. Later blijkt echter dat mama Stijns knuffel beschrijft, die hij onder de bank had laten liggen.

Leeftijdsadvies

Het geschiktheidadvies voor dit boek is 3 jaar en ouder. Op deze leeftijd zijn familierelaties (geborgenheid), emoties en slapen gaan belangrijke thema’s. In boeken voor deze leeftijd loopt de tijd die nodig is om het verhaal te vertellen, veelal gelijk met de tijdsverloop in het verhaal. Tevens eindigen deze boeken vaak in een warm bed, zo ook deze, dit is voor deze leeftijd erg belangrijk. De tenen van mama zijn gereduceerd tot twee per voet, wat de lezer de mogelijk biedt tot tellen. In het boek staan de voeten van Stijn afgebeeld, maar de lezer zou ook zijn eigen tenen kunnen tellen om te kijken of het klopt.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Baby Antonio's Circus

Baby Antonio's Circus

Baby Antonio's Circus

Meer weten...

Website 3+ JR

Barbapapa

Barbapapa

Barbapapa

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Sesamstraat

Sesamstraat

Sesamstraat

Meer weten...