Productie-detail

Frozen

Frozen

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Koningin Elsa vlucht de bergen in om iedereen tegen haar krachten te beschermen. Haar zusje prinses Anna mist Elsa en gaat op zoek, zullen ze ooit weer herenigd worden?

Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez. Rubinstein. Prentenboek + CD (luisterboek). ?9,95. 9789047617389. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek en luisterboek
  • Koninkrijk, zusjes, ijswereld, angst
  • Gekleurde illlustraties
  • + cd (luisterboek)

Beschrijving inhoud

Het verhaal Frozen speelt zich af in het koninkrijk Arendelle. Koningin Elsa heeft met haar magische krachten het koninkrijk omgetoverd in een ijswereld. Daarna slaat ze op de vlucht om te voorkomen dat ze nog meer problemen veroorzaakt met haar magische krachten. Haar zusje prinses Anna is verdrietig. Ze mist haar grote zus en gaat op zoek. Tijdens haar zoektocht krijgt ze hulp van Kristoff, Sven en Olaf. Ze krijgen te maken met allerlei verschillende natuurelementen die ze moeten zien te overwinnen. Zullen de zusjes ooit weer herenigd worden? En zal het weer zomer worden in het koninkrijk Arendelle?

Dit prentenboek heeft een vierkante vorm en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat zich afspeelt in het hier en nu met een opbouwend verhaal en een happy end. De verteller vertelt het verhaal. Op elke bladzijde is een illustratie te zien die het verhaal ondersteund. De illustraties zijn mooi van kleur en levensecht. Ook zit er een cd bij het boek, waardoor het boek ook ingezet kan worden als luisterboek.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd zullen zichzelf herkennen en verplaatsen in de thema’s: angst, zoektocht, natuur, vriendschap. Al deze thema’s komen in het boek voor. De illustraties verduidelijken de tekst. Ze maken het verhaal nog levendiger. Het boek bevat ook een cd met muziek en stemmen. Hierdoor kan het ook ingezet worden als luisterboek. Om zelf het boek te kunnen lezen moet het kind AVI M4 hebben behaald.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Hallo

Hallo

Boek 4+ JR

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De Hoobs

De Hoobs

De Hoobs

Meer weten...