Productie-detail

Floortje op vakantie

Floortje op vakantie

Boek VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Op de Franse camping waar Floortje met haar familie de vakantie doorbrengt, gebeuren wel hele vreemde dingen..

Cok Grashoff en Suzanne Buis. Melanie Broekhoven . Kluitman. Leesboek. 7,50 . 9789020672466. 96. 2010.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Floortje
  • Vakantie 
  • Vriendinnen 
  • Af en toe een illustratie 

Recensie

Het leesboek Floortje op vakantie gaat over het meisje Floortje. Samen met haar ouders en vier jongere broertjes gaat ze in de zomervakantie naar een camping in Frankrijk. Floortje ontmoet Sara en de meiden worden al snel vriendinnen. Samen doen ze mee aan alle activiteiten die georganiseerd worden door het animatieteam. De meiden beleven van alles op de camping. Zo zijn de broertjes van Floortje op een dag spoorloos verdwenen, moeten de meiden leren dans voor een groot feest bij het kasteel en loopt een springkussen ineens leeg. Ook verdwijnen er telkens spullen van de camping. Geen dure spullen, maar spullen als een schoen, een pet en een flesopener. Floortje en Sara gaan op onderzoek uit en hopen de dief te kunnen betrappen. Zal het de meiden lukken het mysterie van de camping op te lossen? 

Floortje op vakantie is een leesboek met een harde kaft en 96 bladzijden. De meeste pagina’s zijn volgeschreven, maar het boek bevat ook een paar illustraties. Deze illustraties zijn klein en in zwart/wit. Ze laten zien wat er in de tekst verteld wordt. De karakters in het boek zijn realistisch. De hoofdpersoon is Floortje. Andere belangrijke personen zijn haar 4 broertjes, haar ouders en haar vriendin Sara. Het boek bevat spannende momenten, onder andere als ze ontdekken dat er weer iets verdwenen is. Wie zit er achter deze vreemde zaken? Het boek zit ook vol met humor. Een leuk voorbeeld daarvan zijn de broertjes van Floortje. Zij zeggen bijvoorbeeld niet bij hun ouders te willen slapen omdat papa stinkende windjes laat.

Leeftijdsadvies

Floortje op vakantie is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen van deze leeftijd lezen graag over karakters die net zo oud of ouder zijn. Negenjarigen houden van herkenbare situaties waardoor ze kunnen zich identificeren met de hoofdpersoon. Het leven op een camping en irritante broertjes zijn herkenbare zaken voor kinderen van deze leeftijd. Floortje maakt grappige en soms spannende situaties mee. Het opzoeken van spanning sluit goed aan bij de leeftijd vanaf 9 jaar. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen het verhaal zelfstandig lezen, bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

X-Factor

X-Factor

X-Factor

Meer weten...

Boek 9+ JR

Weet mijn goudvis wie ik ben?

Weet mijn goudvis wie ik ben?

Weet mijn goudvis wie ik ben?

Meer weten...

App 9+ JR

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Meer weten...