Productie-detail

Fiet wil rennen

Fiet wil rennen

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De struisvogel Fiet wil niets anders dan lekker hard rennen, maar die vervelende wind waait zo hard in zijn gezicht.

Bibi Duman Tak. Noƫlle Smit. Querido. Prentenboek. ?15,95. 9045112159. 26. 2011.

Beschrijving inhoud

Fiet is een struisvogel en houdt er dus van om heel hard te rennen. Maar vandaag waait de wind zo hard in zijn gezicht, dat hij maar niet vooruit kan komen. Alle dieren in het bos geven hem raad, over de manier waarom hij zich kan voortbewegen. Maar Fiet wil niet drijven, vliegen, zwemmen of kruipen. Hij wil rennen! Als hij ten slotte boos de wind de rug toekeert, merkt hij dat hij ineens veel makkelijker vooruit komt.

Het boek (groot, liggend formaat) heeft een geplastificeerde kartonnen omslag met papieren pagina’s. Op de voorkant van het boek is de struisvogel Fiet afgebeeld, die zich krachtig verzet tegen de hard waaiende wind, terwijl alle andere dieren door de lucht worden geblazen. Iedere prent is afgebeeld op een crèmekleurige achtergrond en verdeeld over twee pagina’s. Binnen deze prent staat steeds een deel van het verhaal opgenomen. Emoties zijn duidelijk zichtbaar in het boek. Fiet is regelmatig boos te zien, vanwege de gegeven raad waar hij niets mee kan. Er wordt gebruik gemaakt van primaire en secundaire kleuren, die in elkaar overvloeien.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf rond de 4 jaar. De hoofdpersoon Fiet is een eigenzinnig dier, dat erg zijn zin doordrijft. Hij accepteert geen tegenstand van de wind en blijft duwen en rennen. Kinderen van 4 jaar houden ervan om over deze karaktereigenschappen te lezen, het liefst met vermenselijkte dieren in de hoofdrol. Zij kunnen tevens hun aandacht meer verdelen over verschillende personages in het boek. Er komen in dit boek veel dieren aan bod, die ieder hun eigen manier van voortbewegen aanprijzen. Dit is logischerwijs de beste optie voor hen, want een worm bijvoorbeeld, is eenvoudigweg niet anders gewend dan onder de grond te kronkelen. 4-jarigen beginnen deze verschillen te begrijpen. Het karakter Fiet maakt overigens een belangrijke ontwikkeling door. Hij beseft aan het einde van het verhaal dat hij in plaats van vechten, ook met de wind mee kan rennen. Ook dit sluit aan bij de leeftijd van 4-jarigen, die zich meer gaan interesseren voor filosofische boeken.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3-6 JR

we hebben er een geitje bij

we hebben er een geitje bij

we hebben er een geitje bij

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Mijn liefste vriendjes Teigetje en Poeh

Mijn liefste vriendjes Teigetje en Poeh

Mijn liefste vriendjes Teigetje en Poeh

Meer weten...

Boek 3+ JR

Zie je de dieren, Nijntje?

Zie je de dieren, Nijntje?

Zie je de dieren, Nijntje?

Meer weten...