Productie-detail

Feest in de trein

Feest in de trein

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bas en Jolijn beleven een feestelijke dag in de trein.

Peter Smit. Jan Cleijne. Rubinstein. (Voor)leesboek. ?6,95. 9789047617785. 2014.

Kenmerken

  • (Voor)leesboek
  • Trein, feest
  • Korte zinnen
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

In het Gouden Boekje Feest in de trein beleven Bas en Jolijn een spannend avontuur. Opa en oma zijn jarig. Ze worden samen 175 jaar en geven daarom een feestje. Bas en Jolijn rijden er met papa en mama naar toe. Maar dan lijkt alles mis te gaan. Eerst wordt de weg geblokkeerd door twee gekantelde vrachtauto’s en daarna staan ze voor een kapotte brug. Gelukkig hebben Bas en Jolijn een goed idee. ‘Waarom reizen we niet verder met de trein?’, opperen ze. Zullen ze nu toch op tijd op het feest aankomen?

Dit boekje is er één van een nog steeds groeiende serie. Het is een klein boekje, met een glimmende gouden rug, dat speciaal is uitgegeven ter gelegenheid van 175 jaar spoor. Het taalgebruik in het boek wordt gekenmerkt door korte, enkelvoudige zinnen. Het boekje bevat gekleurde illustraties met zowel primaire als secundaire kleuren. Daarnaast komen er typische begrippen in voor als 'spoorkaart', 'conducteur' en 'stiltecoupé', die wellicht wat extra uitleg aan kinderen behoeven. Het reizen met de trein biedt ouders heel eenvoudig de mogelijkheid om extra aandacht en tijd te besteden aan hun kinderen, bijvoorbeeld door samen een boek als deze te lezen. Treinreizen en lezen gaan namelijk prima hand in hand.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het gouden boekje Feest in de trein aan bij kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich kunnen verplaatsten in het enthousiasme dat Bas en Jolijn uitstralen wanneer ze met de trein mogen reizen. Vooral het verlangen van Bas om eens in een dubbeldekker te mogen zitten zal voor veel kinderen erg herkenbaar zijn. Reizen met de trein is tenslotte pas echt een feestje!

 

DaniëlleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Rubbadubbers

Rubbadubbers

Rubbadubbers

Meer weten...

Boek 4+ JR

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Meer weten...