Productie-detail

Er was eens... Roodkapje

Er was eens... Roodkapje

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Roodkapje moet van haar moeder een mandje met fruit en vruchtensap naar oma brengen. Maar dan komt ze de wolf tegen...

Veronika Kopeckova. Veronika Kopeckova. De Fontein. (Voor)leesboek met kijkdoos. ?15,99. 9789026134036. 11. 2013.

Beschrijving inhoud

Bijna iedereen kent het bekende sprookje van Roodkapje. Ook in 'Er was eens... Roodkapje' wordt dit verhaal vertelt. Roodkapje moet van haar moeder een mandje met fruit en vruchtensap naar haar oma brengen, die ziek is. Onderweg komt ze de wolf tegen. Hij vraag Roodkapje waar ze naartoe gaat. Nadat Roodkapje dit verteld heeft, snelt de wolf naar het huis van oma. Hij eet oma op en gaat in haar bed liggen. Als Roodkapje even later komt, wordt ook zij door de wolf opgegeten. Hierna valt hij met een volle buik in een diepe slaap. De jager hoort het enorme gesnurk en vindt de wolf. Hij snijdt de buik van de wolf open en bevrijdt oma en Roodkapje.

Dit boek gaat verder dan het klassieke sprookje. Er zit namelijk een kijkdoos bij. Zo kunnen kinderen meekijken bij wat er voorgelezen wordt. In het boekje staat het verhaal van Roodkapje. In te tekst staan nummertjes. Zo zien kinderen wanneer ze de schijf in de kijkdoos verder moeten draaien. In totaal zijn er acht 3D plaatjes die het hele sprookje van Roodkapje vertellen. Het boekje is gemaakt van stevig karton waardoor het niet snel kapot gaat en voor kleine kinderen makkelijk door te bladeren is.

Leeftijdsadvies

'Er was eens... Roodkapje' is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is een leuk boek om voor te lezen. Kinderen vinden het draaien en meekijken met het sprookje leuk om te doen. Vanaf drie jaar groeit de fantasie van kinderen en vinden ze het leuk om sprookjes te lezen of kijken. Daarnaast weten zij hoe het draaien van de schijf met 3D afbeeldingen moet. Doordat ze dit bij ieder plaatje opnieuw moeten herhalen zullen ze, wanneer dit boekje vaker voorgelezen wordt, onthouden bij welke tekst de schijf gedraaid moet worden. De tekst in het boekje is erg simpel en sluit goed aan bij de woordenschat van een 3-jarige.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

James de Kat

James de Kat

James de Kat

Meer weten...

App 3-6 JR

Brandweermannetjes

Brandweermannetjes

Brandweermannetjes

Meer weten...

App 3+ JR

Lorax Garden

Lorax Garden

Lorax Garden

Meer weten...