Productie-detail

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Lotje komt haar kamer binnen. Wat ligt er onder haar bed?

Ingrid Schubert, Dieter Schubert. Lemniscaat. Prentenboek. ?13,95. 9789056377076. 26. 2013.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Angst, krokodillen
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Het prentenboek Er ligt een krokodil onder mijn bed! vertelt het verhaal over Lotje en Karel. Lotje komt haar kamer binnen en ziet een krokodil onder haar bed liggen. Ze is niet bang, maar krokodil Karel wel. Lotje stelt krokodil Karel gerust en zegt hem dat hij niet bang hoeft te zijn. Met z’n tweetjes gaan ze allerlei leuke dingen doen zoals pannenkoeken bakken en knutselen.

Dit prentenboek heeft een rechthoekige vorm en een omslag van stevig karton. Het is een verhalend boek dat zich afspeelt in het hier en nu met een opbouwend verhaal. Er is een bepaalde gebeurtenis dat wordt beschreven en later ook afgerond met een happy end. De verteller vertelt het grootste gedeelte van het verhaal. Het is een prentenboek dat zich moeiteloos laat voorlezen en de bijpassende illustraties maken het voorlezen extra leuk. Deze illustraties ondersteunen het verhaal en zijn mooi van kleur en goed afgewerkt. Op iedere bladzijde is een illustratie te zien met daarop een stukje tekst om voor te lezen. De moeilijke woorden in de tekst worden verduidelijkt aan de hand van de illustraties.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het prentenboek aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 3 à 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd zullen zichzelf herkennen in het hebben van angst en ergens bang voor zijn. Een prentenboek die deze twee onderwerpen makkelijk bespreekbaar maakt. Verder bevat het prentenboek weinig tekst en duidelijke illustraties. Die illustraties verklaren de tekst, het verhaal waar het overgaat. Hierdoor kunnen de kinderen zich goed inleven.

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Winnie de Poeh

Winnie de Poeh

Winnie de Poeh

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

HoelaHoep

HoelaHoep

HoelaHoep

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Wizzy & Woppy

Wizzy & Woppy

Wizzy & Woppy

Meer weten...