Productie-detail

Er komt een baby bij

Er komt een baby bij

Boek VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een herkenbaar verhaal over het krijgen van een broertje of zusje.

John Burningham & Helen Oxenbury. Helen Oxenbury. Gottmer Uitgevers Groep. Prentenboek. ?13,95. 9789025748470. 48. 2010.

Beschrijving inhoud

Een moeder vertelt aan het begin van haar zwangerschap aan haar zoontje dat hij een broertje of zusje krijgt. Hierna volgt een gesprek door de negen maanden heen tussen moeder en zoon. "Wanneer komt de baby dan?" wil hij weten. Maar ook wat de baby later gaat worden. "Misschien gaat de baby later bij een bank werken" zegt mama. "Dat is een goed idee! Dan kan hij me heel veel geld geven" antwoordt het zoontje hierop. Je ziet hierbij afbeeldingen die een kijkje geven in de denkwereld van het kind. Dit kenmerkt de verrassende antwoorden die kinderen soms kunnen geven.

Daarnaast komt ook de minder leuke kant van het krijgen van gezinsuitbreiding aan bod: "Mama, kun je niet tegen de baby zeggen dat hij weg moet? We hebben hem toch niet echt nodig?" Een gevoel dat veel kleine kinderen zullen hebben. Ze zullen de nieuwe baby ook als bedreiging zien. Het is belangrijk om hier als ouders over te praten. Wanneer de negen maanden bijna om zijn wordt het jongetje toch wel benieuwd naar de baby. Uiteindelijk zit hij samen met opa in de trein op weg naar de pasgeboren baby. "Het is onze baby, hè opa? En die vinden we heel lief. Toch?" 

Leeftijdsadvies

Dit mooi vormgegeven prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. In deze leeftijdsfase komt het vaak voor dat kinderen nog een broertje of zusje krijgen. Dit prentenboek maakt het makkelijker om hier met het kind over te praten. Er staan veel herkenbare situaties in en kinderen komen hierdoor sneller met hun eigen vragen. Het verhaal wordt verteld vanuit de denkwereld van het kind en kan dus zorgen voor verrassende situaties. Het boekje is vooral geschikt om als ouder voor te lezen aan het kind. Doordat de plaatjes in stripachtige opstelling in het boekje staan kan het kind de plaatjes kijken om het boekje te begrijpen.    


Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Ik ben een konijn, Gouden Blokboek

Ik ben een konijn, Gouden Blokboek

Ik ben een konijn, Gouden Blokboek

Meer weten...

App 2-6 JR

NPO Zappelin

NPO Zappelin

NPO Zappelin

Meer weten...

Boek 2+ JR

Dora - Mijn eerste boekjes

Dora - Mijn eerste boekjes

Dora - Mijn eerste boekjes

Meer weten...