Productie-detail

Elvy's eigen wereld - So boho

Elvy's eigen wereld - So boho

Boek VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Met dit eerste leesboek van Jill (bekend van het programma Jill) kom jij de zomer wel door!

Jill Schirnhofer. Jill Schirnhofer. Gottmer Uitgevers Groep. Leesboek. €14,99. 9789025766092. 224. 2017.

Kenmerken

  • Leesboek
  • 224 pagina's
  • Zomervakantie, Ibiza
  • Hippies, kleding, tekenen

Beschrijving inhoud

Elvy houdt heel erg van tekenen. In de zomervakantie zou ze daarom ook het liefst de hele dag willen tekenen. Maar haar ouders sturen haar naar hippiezus Joy die op Ibiza woont. Terwijl Elvy bij Joy logeert komt naast hen een bekende glamourvrouw samen met haar ietwat verwende dochter de zomer doorbrengen. Elvy moet eerst niks van het buurmeisje weten. Maar als snel komen ze erachter dat ze goede zakenpartners kunnen zijn. Samen beginnen ze een kledinglabel en wordt het een onvergetelijke zomer!

Elvy's eigen wereld - So boho is de eerste roman van Jill, bekend van het kinderprogramma Jill. Daarin geeft ze wekelijks creatieve tips en tricks op het gebied van tekenen, knutselen, mode en koken. Ook in haar boek komen deze onderwerpen terug. Het meidenboek leest lekker weg, vooral op het strand. Het verhaal is vrolijk, wat wordt versterkt door de hoeveelheid uitroeptekens. Het verhaal mist een dieptepunt en daarmee ook een beetje een spanningsboog, maar dat is voor een luchtig meidenboek niet erg. De illustraties tussendoor vrolijken het verhaal extra op. Bij het uitlezen van het verhaal wil je het boek bovendien niet wegleggen; achterin staan namelijk tekentips van Elvy, pimptips voor kleding, recepten en meditatietips (om in de hippiesfeer te blijven). Tijd om van dat badlaken te komen en lekker zelf aan de slag te gaan dus!

Leeftijdsadvies

Elvy's eigen wereld - So boho is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Vanaf deze leeftijd verdwijnt de belangstelling voor fantasieverhalen en mogen verhalen wat realistischer zijn. Het verhaal van Elvy zou zomaar kunnen gebeuren, al is de kans natuurlijk wel klein dat het zo'n succesverhaal wordt. Het einde van het verhaal is niet helemaal gesloten, maar kinderen vanaf deze leeftijd zien in dat een open einde ook bij een verhaal hoort.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Basta

Basta

TV & Film 10+ JR

Meester van de Zwarte Molen

Meester van de Zwarte Molen

Meester van de Zwarte Molen

Meer weten...

App 10+ JR

Duck Quiz

Duck Quiz

Duck Quiz

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren