Productie-detail

Een vijver vol inkt

Een vijver vol inkt

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Lees verschillende kindergedichten van Annie M.G. Schmidt en bekijk de kleurrijke prenten.

Annie M.G. Schmidt. Sieb Posthuma. Querido. Prentenboek. €14,95. 9789045112886. 96. 2011.

Beschrijving inhoud

Sieb Posthuma heeft de versjes van Annie M.G. Schmidt gebundeld in dit prentenboek. Versje over Dikkertje Dap, een tante en een oom die bovenin een eikenboom wonen, het fluitketeltje dat maar blijft fluiten en Marietjes die bang is voor water-en-zeep. Maar er staan nog meer versjes in dit boek, onder andere: Ik ben lekker stout, Isabella Caramella, De heks van Sier-kon-fleks, Hendrik Haan, De lapjeskat, De wim-wam reus en de Drie ouwe ottertje.

'Een vijver vol inkt' is een rechthoekig prentenboek en heeft een omslag van stevig karton met papieren pagina's. Op de voorkant staat een donkere prent van de vijver die vol ligt met inkt. Aan de binnenkant zijn er kleurrijke prenten. Per versje zijn er meestal twee pagina's (Sebastiaan, De mislukte fee, Beppie Snauw en Prinsesje Annabel bestaan uit vier pagina's). De tekst staat meestal maar op één pagina. De rest van de pagina is opgevuld met illustraties die twee pagina's beslaan en die passen bij het verhaal.

Leeftijdsadvies

Het prentenboek 'Een vijver vol inkt' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen van deze leeftijd houden van versjes en rijmpjes. Kinderen van vier jaar oud houden van vertrouwde context in de verhaallijnen. De versjes spelen zich meestal in een vertrouwde context af, zoals in de tuin, keuken, woonkamer en in badkamer. De vertouwde contexten worden afgewisseld met gedichten over fantasie en magie als feeën, prinsessen en elfjes. De magische aspecten zal kinderen van deze leeftijd aanspreken. Daarnaast spreekt een verhaal over een dier dat zich gedraagt als een mens kinderen van deze leeftijd aan. Niet alleen in de gedichten, maar ook op de prenten staan dieren en/of voorwerpen afgebeeld als vermenselijkte dieren/voorwerpen, een otter op een fiets of een fluitketel die kan dansen.

Bijzonderheden

Het boek 'Een vijver vol inkt' heeft de Gouden Penseel gewonnen tijdens de Kinderboekenweek 2012.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

The Hive

The Hive

The Hive

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Emil de superbengel

Emil de superbengel

Emil de superbengel

Meer weten...

Game 4+ JR

Sneeuwpop maken

Sneeuwpop maken

Sneeuwpop maken

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren