Productie-detail

Een muizenissige Kerst in New York

Een muizenissige Kerst in New York

Boek VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Geronimo viert Kerst met zijn familie in New York, maar dan raakt hij op het vliegveld zijn tas kwijt met alle cadeautjes, en nu?

Geroninmo Stilton. De Wakkere Muis. Leesboek. ?9,95. 978-90-8592-205-6. 128. 2012.

Beschrijving inhoud

Opa Wervelwind heeft een goed idee, in plaats Kerst in Rokford bij Geronimo Stilton thuis te vieren gaan ze met z'n alleen naar New York! Geronimo blijft verantwoordelijk voor de cadeautjes en neemt deze mee in zijn bekende reistas. Wanneer Stilton is gearriveerd en met zijn tas in de taxi zit, komt hij er achter dat hij de verkeerde tas heeft, van ene mevrouw A. Smith. In haar tas vind hij een agenda met allemaal afspraken, dus gaat hij op pad om A. Smith te vinden, maar dat moet hij doen zonder geld, jas en in de ijzige kou...Wordt het nog wel een leuke Kerst?

De enige die prominent naar voren komt in Geronimo Stilton. We gaan mee met zijn gedachten en gevoelens. Het kleine dikke, rechthoekige boek heeft een stevige kaft van geplastificeerd karton. Op de voorkant zie Geronimo Stilton op een skateboard door New Work  gaan (een gebeurtenis uit het boek). In het boek staan op elke bladzijde illustraties. Soms is een situatie in het boek uitgebeeld in een illustratie over 1 of zelfs 2 bladzijdes, soms kleine illustraties van voorwerpen. Bijzonder is dat veel woorden extra benadrukt doordat ze anders geschreven/gekleurd zijn. Zo is het woord reiskoffer vormgeven door reiskoffertjes met letters erin of worden geluiden (Blupkotsbah!!!) groot weergegeven. Er komen soms moeilijke woorden (fascinerende, majestueuze)  voorbij  die niet uitgelegd worden.

Het boek draait om New York en Stilton komt langs allerlei bekende hotspots. Deze attracties en bekende plaatsen worden in aparte secties extra toegelicht. Dit maakt het boek informatief. Eén zin komt vaak voorbij, "waar komt hij vandaag, niet uit New York, dat is duidelijk!". Elke keer belandt Geronimo weer in de penarie.

Leeftijdsadvies

Het boek is geschikt voor kinderen om zelf te lezen vanaf ongeveer 8 à 9 jaar. Naast een grappig avontuur is het ook een informatief boek. Hier krijgen negenjarigen steeds meer behoefte aan. Een negenjarige zal ook goed in staat zijn de teksten zelf te lezen omdat hun technisch leesniveau veelal op het hoogte niveau is. Het is een informatief boek dat deels in de fantasiewereld afspeelt maar ook weer realistisch is omdat er infotmatie wordt verstrekt. Het is een simpel en kort verhaal met maar één hoofdpersoon en er wordt nadruk gelegd op hoe Geronimo omgaat met een probleem, dit spreekt achtjarigen aan.

Bijzonderheden

Op het einde van het boek krijg je nog informatie hoe je een Amerikaanse Kerst kunt vieren, je krijgt verschillende recepten en versiertips.

Jullie mening

Meer van Geronimo Stilton

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Geronimo Stilton: de Tovenaar van Oz

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Geronimo Stilton

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Eliot Kid

Eliot Kid

Eliot Kid

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Er was eens... de mens

Er was eens... de mens

Er was eens... de mens

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Drakenjagers

Drakenjagers

Drakenjagers

Meer weten...