Productie-detail

Een huis voor Harry

Een huis voor Harry

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Een feel good-verhaal over een huispoes die verdwaalt tijdens het buitenspelen.

Leo Timmers. Querido Kinderboek. Prentenboek. ?15,99. 9789045121284 . 56. 2017.

Beschrijving

Op het omslag een sfeervolle lantaarnpaal met bovenin een vogelnest. Onderaan de paal kijkt poes Harry verlangend (?) omhoog. Zoekt hij voedsel? Nee, Harry is verdwaald en zoekt onderdak. Harry is een huispoes. Hij is nog nooit buiten geweest, totdat Vera tikkertje met hem wil spelen. Ze hebben reuze pret. Harry probeert Vera te vangen, maar dat lukt natuurlijk niet. Uren later heeft hij Vera nog niet te pakken en wil Harry terug naar huis. Maar, waar is Vera? Vera is verdwenen en Harry verdwaald. Hij heeft geen idee waar hij is en rent van links naar rechts, kriskras door de stad. Om zich heen kijkend ziet hij allerlei soorten huizen: een slakkenhuis, een vogelnest, een spleet onder een standbeeld waar een duizendpoot woont, hoge huizen, lage huizen, bewoonde stevige huizen waar al een woedende hond in woont. Uiteindelijk vindt hij Vera in het park. En waar komen ze al tikkertje spelend uit? Bij het huis van Harry. Morgen gaat hij weer buiten spelen met zijn nieuwe vrienden. En nu weet hij de weg.

Oordeel

Een huis voor Harry is een heerlijkfeel good verhaal. Je ontkomt er niet aan volledig met Harry mee te leven en een zucht van verlichting te slaken als hij weer veilig thuis is. De illustraties hebben een fijne penseelvoering, laten veel emoties zien maar overheersen de pagina’s niet. Op die manier kan alle aandacht gaan naar de belevenissen en emoties van Harry. Daardoor vallen ook de leuke details op: de posters waar Harry als vermiste kat op staat, de mooie poort naar het park, al die verschillende gevlekte en gestreepte katten en het nog net zichtbare baasje van Harry op de laatste pagina. Deze details en de begrippen uit de korte teksten nodigen uit om nog lang met jonge peuters na te praten. Wat is verdwalen? Waar kun je allemaal verdwalen of je papa of mama kwijtraken? Wat is hoog en laag, groot en klein, onder en boven? Een aanwinst.

Leeftijdsadvies

Een huis voor Harry is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Wil je weten hoe je dit boek inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

De Kleine Prinses

De Kleine Prinses

De Kleine Prinses

Meer weten...

Boek 3+ JR

Waarom lig jij in mijn bedje?

Waarom lig jij in mijn bedje?

Waarom lig jij in mijn bedje?

Meer weten...

Boek 3-6 JR

Boer Boris - Hoe gaan we erheen?

Boer Boris - Hoe gaan we erheen?

Boer Boris - Hoe gaan we erheen?

Meer weten...