Productie-detail

Een huis voor Harry

Een huis voor Harry

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een feel good-verhaal over een huispoes die verdwaalt tijdens het buitenspelen.

Leo Timmers. Querido Kinderboek. Prentenboek. €15,99. 9789045121284 . 56. 2017.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Huispoes, verdwalen
  • Tikkertje
  • Aandacht voor details

Beschrijving inhoud

Op het omslag een sfeervolle lantaarnpaal met bovenin een vogelnest. Onderaan de paal kijkt poes Harry verlangend (?) omhoog. Zoekt hij voedsel? Nee, Harry is verdwaald en zoekt onderdak.

Harry is een huispoes. Hij is nog nooit buiten geweest, totdat Vera tikkertje met hem wil spelen. Ze hebben reuze pret. Harry probeert Vera te vangen, maar dat lukt natuurlijk niet. Uren later heeft hij Vera nog niet te pakken en wil Harry terug naar huis. Maar, waar is Vera? Vera is verdwenen en Harry verdwaald. Hij heeft geen idee waar hij is en rent van links naar rechts, kriskras door de stad. Om zich heen kijkend ziet hij allerlei soorten huizen: een slakkenhuis, een vogelnest, een spleet onder een standbeeld waar een duizendpoot woont, hoge huizen, lage huizen, bewoonde stevige huizen waar al een woedende hond in woont. Uiteindelijk vindt hij Vera in het park. En waar komen ze al tikkertje spelend uit? Bij het huis van Harry. Morgen gaat hij weer buiten spelen met zijn nieuwe vrienden. En nu weet hij de weg.

Een huis voor Harry is een heerlijk feel good verhaal. Je ontkomt er niet aan volledig met Harry mee te leven en een zucht van verlichting te slaken als hij weer veilig thuis is. De illustraties hebben een fijne penseelvoering, laten veel emoties zien maar overheersen de pagina’s niet. Op die manier kan alle aandacht gaan naar de belevenissen en emoties van Harry. Daardoor vallen ook de leuke details op: de posters waar Harry als vermiste kat op staat, de mooie poort naar het park, al die verschillende gevlekte en gestreepte katten en het nog net zichtbare baasje van Harry op de laatste pagina. Deze details en de begrippen uit de korte teksten nodigen uit om nog lang met jonge peuters na te praten. Wat is verdwalen? Waar kun je allemaal verdwalen of je papa of mama kwijtraken? Wat is hoog en laag, groot en klein, onder en boven? Een aanwinst.

Leeftijdsadvies

Een huis voor Harry is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Benieuwd naar hoe je dit boek kunt inzetten in een groep kleuters of peuters? Lees dan de Media van de Week van Kind & Media en download de activiteiten bij het boek.

Een huis voor Harry is bekroond met de Leespluim juni 2018. Lees het volledige juryrapport. Een huis voor Harry is ook verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 23 januari 2019 landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Een ijsbeer in de tropen

Een ijsbeer in de tropen

Een ijsbeer in de tropen

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Waybuloo

Waybuloo

Waybuloo

Meer weten...

App 3+ JR

Mini-U: Dinosaurs Pairs Matching game

 Mini-U: Dinosaurs Pairs Matching game

Mini-U: Dinosaurs Pairs Matching game

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren