Productie-detail

Een huis om open te vouwen

Een huis om open te vouwen

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Ga op zoek naar alle spulletjes in dit boek dat je ook nog eens als een minihuis kan openvouwen!

Lucie Brunelliere. Clavis. Prentenboek. ?8,95. 9789044822304. 2014.

Kenmerken

  • Prentenboek
  • Huis, voorwerpen
  • Woorden leren
  • Gekleurde illustraties

Beschrijving inhoud

Een huis om open te vouwen is een kijk- en aanwijsprentenboek. Het boekje bevat prenten van een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Bij iedere prent kan je op zoek naar spulletjes die in die kamer te vinden zijn. Op de ene flap van het boekje zie je een deel van de kamer, en op de andere flap zie je een paar spullen los uit die kamer. Niet alleen het plaatje van deze spulletjes staat op de flap, maar het staat er ook als woord onder geschreven. Spulletjes zijn bijvoorbeeld een waterketel, fruit, een poppenhuis of een rol wc-papier.

Kinderen leren zo op een leuke manier de naam van verschillende spullen in het huis. De prenten zijn redelijk gedetailleerd en hebben veel verschillende kleuren. Soms is er iets grappigs te zien, zoals de kat met een hoed op. In iedere kamer is ook een personage te zien die iets aan het doen is, bijvoorbeeld een vader die kookt, een moeder die haar haar föhnt en kinderen die een boekje lezen. Het vierkante boekje is gemaakt van stevig karton. Het is niet alleen een boekje om prenten te bekijken en spulletjes te zoeken, maar het kan ook gebruikt worden als minihuis. Door alle flappen open te vouwen staat het boekje rechtop en kan je alle kamers van het huis bekijken.

Leeftijdsadvies

‘Een huis om open te vouwen’ is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij vinden aanwijsboeken en zoekboeken erg leuk en vinden het interessant om nieuwe woorden te leren. Ook passen wat meer gedetailleerde prenten goed bij deze leeftijd. Een kind van 3 jaar zal zelfstandig het boekje kunnen doorbladeren. Om het boek te gebruiken zoals het bedoeld is, dus het zoeken van de spulletjes van de ene flap in de kamer op de andere flap, is eerst wel hulp van een ouder nodig. Ook het openvouwen en neerzetten als een minihuis zal voor kinderen van deze leeftijd eerst nog lastig zijn.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Engie Benjy

Engie Benjy

Engie Benjy

Meer weten...

App 3+ JR

Mini-U: Dinosaurs Pairs Matching game

 Mini-U: Dinosaurs Pairs Matching game

Mini-U: Dinosaurs Pairs Matching game

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Special Agent Oso

Special Agent Oso

Special Agent Oso

Meer weten...