Productie-detail

Een heel jaar lang voorlezen

Een heel jaar lang voorlezen

Boek VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Laat je een heel jaar lang iedere dag voorlezen met behulp van deze vrolijke verhalen- en gedichtenbundel.

Georgie Adams . Selina Young. Kluitman. boek . 19,95 . 9789020686494. 264. 2013.

Beschrijving inhoud

Het boek ‘Een heel jaar lang voorlezen’ bevat 366 verhalen en gedichten over uiteenlopende onderwerpen. De hoofdrol is steeds een ander karakter die een bijzonder avontuur beleeft. Zo raakt meneer Beer zijn nieuwe hoed kwijt, wilt Bastiaan Big niet langer naar school brengen en voelt Giraf zich een beetje ziek. Het boek is onderverdeeld in de 12 maanden van het jaar, waarbij er per datum een passend verhaal of gedicht te vinden is. Hierbij speelt het boek ook in op de seizoenen en feestdagen die er gedurende het jaar voorbij komen. 

Dit boek bevat vrolijk geïllustreerde tekeningen die verdeelt over de bladzijde staan en het verhaal tot leven laten komen. De heldere kleuren in de illustraties en de aantrekkelijke vormgeving van het boek zal kinderen aanspreken. Verder zijn de verhalen die in het boek staan relatief kort en eenvoudige van structuur. Er spelen zowel dieren als realistisch levende mensen en kinderen een hoofdrol in de verhalen en gedichten. 

Leeftijdsadvies 

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek ‘Een heel jaar lang voorlezen’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen de relatie gaan zien tussen de illustraties en de tekst. Daarnaast sluiten de verhalen bij de leeftijdscategorie aan omdat de onderwerpen vertrouwt zijn, ze kort en eenvoudig zijn en aantrekkelijk door de vrolijke tekeningen. 

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Lorax Garden

Lorax Garden

Lorax Garden

Meer weten...

Website 3+ JR

Bobo

Bobo

Boek 3-6 JR

Boer Boris - Hoe gaan we erheen?

Boer Boris - Hoe gaan we erheen?

Boer Boris - Hoe gaan we erheen?

Meer weten...